11. jul 2023 09:49

Marija Bogdanović: Bekstvo ka sebi je zahtevna predstava

Izvor: TANJUG

podeli vest

Marija Bogdanović: Bekstvo ka sebi je zahtevna predstava

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BEOGRAD - Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Marija Bogdanović, koja je govorila o predstavi "Bekstvo ka sebi" grupe studenata treće godine glume na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu.

Bogdanović je rekla da je "Bekstvo ka sebi" osvojilo nekoliko nagrada na nedavnom festivalu Kestenburg u Banja Luci, i da je komad sačinjen od antičkih monologa, a svi glumci su čitavo vreme na sceni, i zbog toga je predstava zahtevna.

U predstavi koju je režirala Kalina Kovačević, Bogdanović tumači lik Antigone, a pored nje igraju Anja Dinić, Anđela Trišić, Željana Nedeljković, Jovan Milosavljević, Luka Golubović, Ljubica Ikić, Una Kozić, Marija Penić, Nataša Lasica, Nikola Dragašević, Sava Milutinović i Stefan Fišer.

Prema njenim rečima, odlučili su da promene između monologa upotpune zvučnim efektima, koje su sami proizvodili glasovima, telima ili koristeći štapove.

"To je zahtevno kada treba nas 13 da radi u isto vreme. Ume da bude teško za uvežbavanje, ali i osmišljavanje. Mi smo to radili samostalno, uz mentorstvo Kalinino. Imamo svi različite ideje, treba to sjediniti u najbolje", rekla je Bogdanović.

Na fakultetu imaju predmet tehnika glasa, i Bogdanović je rekla da im to dosta pomaže da budu svi u tonalitetu, što su sada samo implementirali.

Upitana kakvu priželjkuje prvu profesionalnu ulogu u pozorištu, Bogdanović je rekla da bi "volela da bude klasik svetske književnosti, recimo Dostojevski, a može biti i Šekspir".

"Volim dramu, ali mislim da bih se odlično snašla u mjuziklu. Tto mi je ambicija, i nadam se u budućnosti ostvarena želja", priznala je glumica.