12. jul 2024 09:47

Kerkez: Reditelj Mario Pavle Del Monako je izuzetno uradio operu Simon Bokanegra

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kerkez: Reditelj Mario Pavle Del Monako je izuzetno uradio operu Simon Bokanegra

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD - Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je operska pevačica Sanja Kerkez koja je govorila o svojoj ulozi u operi "Simon Bokanegra" u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Kerkez je rekla da se "publika uvek vezuje za dobru muziku, dobru emociju i za vizualno dobro ostvarene ideje na sceni", što je mladi reditelj Mario Pavle Del Monako "zaista izuzetno uradio" u operi "Simon Bokanegra".

"Sa njim sam radila 'Turandot', evo sad 'Simon Bokanegru'. Ima izuzetno lepe svetlosne efekte u toku predstave, ume lepo da radi odnose između partnera i njegove režije su zaista drugačije", naglasila je umetnica.

Kerkez je dodala da je Đuzepe Verdi "najveći kompozitor svih vremena, koji je iza sebe ostavio veliki trezor umetnički, i na osnovu tog testamenta žive generacije i generacije umetnika".

U operi "Simon Bokanegra" igra mladu devojke koja je siroče, i primetila je da u toj ulozi ostane živa, pošto, kako kaže, "obično soprani umiru na kraju predstava".

U predstavi su scenografija i kostimi za hor doneti iz Maribora, postoji simulacija more, pošto je radnja uz obalu, a Kerkez je dodala da to "lepo vizualno izgleda".

"Romantično izgleda. I muzika je romantična, a prožeta je jakom strašću. Verdi je bio veliki majstor kako dočarati kroz muziku karaktere likova", navela je ona.