2. septembar 2024 08:33

U Stanarima u Republci Srpskoj danas svečano otvaranje Doma zdravlja "Srbija"

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Stanarima u Republci Srpskoj danas svečano otvaranje Doma zdravlja "Srbija"

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

STANARI - U Stanarima u Republici Srpskoj danas će svečano biti otvoren novoizgrađeni Dom zdravlja "Srbija", a svečanosti će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Najavljeno je i prisustvo predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, srpskog člana Predsedništva BiH Željke Cvijanović, ministra zdravlja Srbije Zlatibora Lončara i ministra Republike Srpske Alena Šeranića, kao i lokalnog rukovodstva, direktora Doma zdravlja Slavena Jerinića.

Radovi na izgradnji nove zgrade Doma zdravlja u Stanarima su počeli pre dve godine, na mestu gde se nekad nalazila stara ambulanta koja je srušena.

Objekat Doma zdravlja je površine oko 1.750 metara kvadratnih, ima prizemlje i dva sprata, obuhvata porodičnu hitnu, biohemijsku labaratoriju, stomatologiju, a u narednom periodu u planu je širenje u smislu službi - pedijatrija, ginekologija, radiologija.

U Domu zdravlja je zaposleno 59-oro ljudi, koji pružaju zdravstvene usluge za oko 5.400 pacijenata.

Izgradnju doma zdravlja je finansirala Vlada Republike Srbije, a projekat je koštao oko 3,7 miliona konvertibilnih maraka.

Dom zdravlja se nalazi u centru opštine neposredno uz regionalni put Doboj -Prnjavor.

Kamen temeljac položen je 15. jula 2022. godine u prisustvu tadašnjeg predsednika Republike Srpske Željke Cvijanović, ministra zdravlja Republike Srpske Alena Šeranića i konzula Srbije u Banjaluci Vesne Marinković.

Stanari su nekada bili u sastavu opštine Doboj, ali su pre 10 godina dobili sastav opštine.