24. oktobar 2024 14:19

Povređeni učenik iz škole u Sarajevu u stabilnom stanju, van životne opasnosti

Izvor: TANJUG

podeli vest

Povređeni učenik iz škole u Sarajevu u stabilnom stanju, van životne opasnosti

Foto: Tanjug/video

SARAJEVO - Direktorka Srednje škole metalskih zanimanja Irma Behulović izjavila je da je učenik koji je ranjen danas ispred škole u stabilnom stanju i da nije u životnoj opasnosti.

"Imamo informaciju sa Kliničkog centra da je učenik dobro", rekla je Behulović novinarima i dodala da ga je posetila u bolnici.

Behulović je apelovala na medije da ne podižu tenzije u ovakvim situacijama, već da svojim delovanjem pomognu.

"Što se tiče škole preduzeli smo sve procedure koje su predviđene zakonom. Obavestili smo policiju, Hitnu pomoć, roditelje, a delovao je i Tim za krizne situacije pri (resornom) ministarstvu, imali smo zajednički sastanak", istakla je ona.

Prema njenim rečima kamere su snimile ranjavanje učenika, a snimke je preuzela policija.

"Na njima (snimcima) se vidi kako je došlo do ranjavanja, sve se desilo u tri sekunde", objasnila je ona i rekla da će danas nastava biti održana onlajn.

Faruk Čupović, direktor Srednje mašinske tehničke škole koja se nalazi u istoj zgradi kao i Srednja škola metalskih zanimanja, rekao je da učenik koji je pucao pohađa tu školu ali da njegov identitet još nije zvanično potvrđen.

Kazao je da ukoliko je u pitanju učenik na koga se sumnja, od početka školske godine, 2. septembra, do danas, nije prijavljeno nikakvo njegovo nedolično ponašanje.

Takođe je rekao da se u toj školi nastava odvija redovno.

Kako je ranije objavljeno, ispred zgrade pomenute škole, jutros je došlo do pucnjave u kojoj je ranjen jedan učenik.

Kako su mediji preneli, oba učenika su imali sukob od ranije.