5. avgust 2024 17:06

U Kninu danas 6.000 ljudi, a nekada ih je bilo više od 100.000

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Kninu danas 6.000 ljudi, a nekada ih je bilo više od 100.000

Foto: Tanjug

KNIN - Policijska uprava šibensko-kninska saopštila je da je današnjem obeležavanju Dana pobede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu prisustvovalo oko 6.000 ljudinisu i da nije zabeleženo značajnije "protivpravno ponašanje".

To je potvrdilo medijsku procenu da je ovogodišnja proslava u Kninu protekla sa mnogo manje ljudi u odnosu na prethodne godine. Pad broja prisutnih na obeležavanju godišnjice vojno-policijske akcije Oluja u Kninu iz godine u godinu opada. Pre šest godina, na primer, prema policijskim procenama, proslavi je prisustvovalo 7.000 ljudi, za hiljadu manje u odnosu na godinu ranije, a višestruko manje u odnosu na neke ranije godine kada ih je bilo i po 100.000, kao, na primer, 2015.

Iz Policijske uprave šibensko-kninske saopšteno je i da su napravljeni video i foto zapisi ponašanja pripadnika HOS-a na glavnom gradskom trgu, gde su uzvikivali ustaški poklič "za dom spremni".

Reč je o uobičajenoj proceduri koja se ponavlja svake godine s tim da nikada do sada nije saopšteno da je bilo ko od njih na bilo koji način sankcionisan.