29. avgust 2024 13:05

Staša Košarac: Cilj procesa protiv Dodika je njegov nestanak sa političke scene

Izvor: TANJUG

podeli vest

Staša Košarac: Cilj procesa protiv Dodika je njegov nestanak sa političke scene

Foto: TANJUG/DRAGAN KUJUNDŽIĆ

BANJALUKA - Suština nameštenog sudskog postupka koji se vodi protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika je da ga onemogući da obavlja svoje institucionalne i političke obaveze kao predsednik Srpske i lider SNSD-a, najjače političke stranke, poručio je danas zamenik predsedavajuće Saveta ministara Staša Košarac.

"U prilog tome govori i činjenica da su tri ročišta zakazana u septembru u toku predizborne kampanje za lokalne izbore. Misija nalogodavaca ovog sramnog procesa i onih koji provode njihove namere jeste da disciplinuju predsednika Dodika, koji je odbio da se povinuje samovolji nelegitimnog stranca (Kristijana) Šmita", napisao je Košarac na Instagramu.

Košarac kaže da određene aktivnosti na diskreditovanju drugih ljudi svedoče o nameri različitih obaveštajnih struktura da rade na urušavanju SNSD-a, kao najjače i najorganizovanije političke partije sa najboljim nacionalnim programom, znajući da građani Srpske u svakom izbornom ciklusu Dodiku i SNSD-u daju sve veće poverenje.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa