20. oktobar 2024 22:58

Lokalni izbori u četiri opštine u BiH pogođene poplavama: Bez promene vlasti

Izvor: TANJUG

podeli vest

Lokalni izbori u četiri opštine u BiH pogođene poplavama: Bez promene vlasti

Foto: Shutterstock.com/Alexandros Michailidis, ilustracija

SARAJEVO - U četiri opštine u Bosni i Hercegovini, Fojnici, Konjicu, Kiseljaku i Kreševu, danas su održani lokalni izbori, odloženi za dve nedelje zbog posledica katastrofalnih poplava, a preliminarni i nezvanični rezultati pokazuju da ni u jednoj od njih nije došlo do promene vlasti.

U Opštini Fojnica načelnik će ostati Sabahudin Klisura iz Stranke demokratske akcije (SDA), koji je na toj funkciji od 2015. godine. Kako navodi Avaz, prema rezultatima iz Konjica već je izgledno da bi novi-stari načelnik trebalo da bude Osman Ćatić (SDA), dok je HDZ-ov kandidat Mladen Mišurić-Ramljak proglasio pobedu u Kiseljaku, gde je u ubedljivoj prednosti.

U Kreševu će novi načelnik ove opštine biti Boris Marić (HDZ), koji je bio jedini kandidat za ovu poziciju.

Marić će na toj poziciji zameniti stranačkog kolegu Renata Pejaka. Opštine Kiseljak, Kreševo, Fojnica i Konjic početkom oktobra pogodile su katastrofalne poplave, zbog čega su u tim opštinama bili odloženi izbori, koji su širom BiH održani 6. oktobra. 

Na lokalnim izborima u četiri opštine u BiH do 15 časova izašlo 36,13 odsto birača

Izlaznost na lokalnim izborima u opštinama Fojnica, Kiseljak, Kreševo i Konjic do 15 časova iznosi 36,13 odsto saopšteno je iz CIK BiH.

U Fojnici je do 15 časova glasalo 3.539 birača, odnosno njih 34,38 odsto, u Kiseljaku 5.805 birača, odnosno 33,04 odsto, Kreševu 1.585 birača, odnosno 37,04 odsto, Konjicu 8.540 birača, odnosno 39,28 odsto, prenosi RTRS.

U te četiri opštine jutros u sedam časova otvorena su biračka mesta za glasanje na lokalnim izborima.

Te opštine su ranije ovog meseca pogodile katastrofalne poplave, zbog čega su u tim opštinama bili odloženi izbori, koji su širom BiH održani 6. oktobra.