3. maj 2023 13:15

Nermin Nikšić preuzeo dužnost premijera FBiH, prethodnik mu ostavio pismo

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nermin Nikšić preuzeo dužnost premijera FBiH, prethodnik mu ostavio pismo

Foto: Shutterstock.com/MP_Foto, ilustracija

SARAJEVO - Nermin Nikšić danas je i zvanično preuzeo premijersku fotelju od prethodnika Fadila Novalića koji je na toj poziciji bio osam godina.

Nikšić je preuzimajući dužnost premijera FBiH rekao na čemu će sve nova federalna vlada raditi i da li će ispuniti i neka obećanja koja je Novalić dao penzionerima pre odlaska s funkcije. Novalić nije bio na primopredaji, ali mu je, kako Nikšić kaže, ostavio pismo.

“Prioriteti vlade su da napravimo razliku, da stanje u društvu popravimo, da uradimo ono što je do nas na evroatlantskom putu i svakako ono što je unutrašnja stvar FBiH – popravljenje privrednog ambijenta, statusa radnika, pre svega zaštita i dizanje integriteta rada i radnika i ono što je osnova osiguranje socijalnih davanja, pogotovo briga o najugroženijoj kategoriji u FBiH, penzionerima. Niz je stvari, imamo konkretnih predloga. Sa Novalićem se nisam čuo, on je planirao svoj put ranije. Ostavio je pismo u kojem je deo primopredaje”, rekao je Nikšić novinarima.

I novi ministri u federalnoj vladi su preuzeli dužnost od svojih prethodnika.

Na pitanje da li će ispuniti Novalićevo obećanje penzionerima da će povećati penzije, Nikšić odgovorio potvrdno.

“Naravno, vlada mora imati kontinuitet. Kao što sam rekao i ministrima, istorije se ne piše od trenutka kada dođe nova vlada”, kazao je Nikšić, prenela je sarajevska N1 tv..

Naveo je da će sve projekte stare vlade proučiti po potrebi izmeniti i nastaviti rad na njima.

Rekao je i da su uslovi u novoj zgradi vlade bolji nego u staroj i poručio: “Ali kabineti ne rade već ljudi u kabinetu”.