3. maj 2023 17:51

Hrvatski poslanik Bojan Glavašcević porodicama stradalih: Držite se, dragi ljudi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Hrvatski poslanik Bojan Glavašcević porodicama stradalih: Držite se, dragi ljudi

Foto: Shutterstock.com/Dreamer4787, ilustracija

ZAGREB - Povodom jutrošnje tragedije u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kada je ubijeno osam učenika i čuvar, dok je više njih ranjeno, oglasio se hrvatski poslanik Bojan Glavašcević i poručio da je u mislima sa porodicama poginulih, a ranjene će se, kaže, pomoliti.

"Strašne i tužne vesti iz Beograda danas. Škole bi trebalo da budu mesta smeha i veselja, a ne mesta nasilja i smrti. Kao tata dvoje školaraca, kao neko ko je kao dete u školu išao pod kišom 'zvončića' iz kasetnih bombi i ko poznaje taj osećaj iz prve ruke, u mislima stojim uz porodice ubijenih", poručio je Glavašević.

Za ranjene će se, kaže, pomoliti. "I znam da nisam jedini u Zagrebu i Hrvatskoj koji će to učiniti. Držite se, dragi ljudi", napisao je Bojan Glavašević na društvenim mrežama.

Grlić Radman uputio saučešće ministru Dačiću porodicama stradalih

Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman izrazio je saučešće srpskom kolegi Ivici Dačiću i porodicama stradalih u jutrošnjoj tragediji u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

"U ovom teškom trenutku izražavam suučešće ministru spoljnih poslova Srbije i porodicama stradalih u današnjem tragičnom događaju u Beogradu, a ranjenima želim brzi oporavak", napisao je Radman na Tviteru.

Jutros je OŠ "Vladislav Ribnikar" osam učenika ubijeno i čuvar škole, dok je više njih povređeno.

Radovan Fuks o pucnjavi u Beogradu: Ovo je ogromna tragedija

Ministar nauke i obrazovanja Hrvatske Radovan Fuks osvrnuo se na jutrošnju pucnjavu u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, rekavši da je reč o ogromnoj tragediji kakva se nije dešavala na ovim prostorima.

"To je ogromna tragedija. Mislim da moramo i te kako da počnemo da razmišljamo o tome da se ovakve stvari ne dogode eventualno negde kod nas. Svi smo razmišljali o Americi i nekim zemljama koje nam nisu bliske. To nije nešto što se događalo na ovim prostorima", rekao je Fuks za Dnevnik.hr, prenosi Index.

On je naveo da će zvanični Zagreb predati pismo saučešća ambasadi Srbije u Hrvatskoj koje treba da se uruči srpskom ministru prosvete.