30. jun 2023 11:11

Milatović: Stabilna vlada treba da ima podršku 49 poslanika; Razmenom ambasadora restartovati odnose Srbije i CG

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milatović: Stabilna vlada treba da ima podršku 49 poslanika; Razmenom ambasadora restartovati odnose Srbije i CG

Foto: AP Photo/Risto Bozovic

PODGORICA - Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio da će dodela mandata za sastav nove vlade zavisiti, pored ostalog, od tužilačke odluke u slučaju “Do Kvon” i istakao da ima poverenje u lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića da je ono što je izjavljivao tim povodom istina.

“Ukoliko 41 poslanik mi donese potpis i stanu iza nekog mandatara, u tom slučaju moram da dam mandat tome iza koga stoje 41 potpis”, rekao je Milatović sinoć gostujući u emisiji Načisto na TV Vijesti.

Trenutno, kaže, situacija je da je Pokret Evropa sad politički najsnažniji, onda ide koalicija oko DPS-a… Milatović smatra da je najveća verovatnoća da se dođe do 41, ima onaj ko je najsnažniji, kome najmanje fali. “Čini mi se da PES ima kapacitet koalicioni da mogu da dođu do 41”, rekao je Milatović.

Razmenom ambasadora restartovati odnose Srbije i Crne Gore

Jakov Milatović, čija prva poseta Srbiji je najavljena za prvu polovinu jula, izjavio je da je uveren da rezultata od razgovora u Beogradu, kako kaže, neće biti tokom noći, ali je važno da ti razgovori budu partnerski i otvoreni.

Milatović je gostujući sinoć u emisiji "Načisto" Telelvizije Vijesti najavio da će u Beogradu razgovarati sa predsednikom Srbije, kao i sa predsednicima Vlade i Skupštine.

“Mnoge teme treba da budu tema razgovora i biće deo razgovora. Da li ćemo imati neke rezultate nakon tih razloga, uveren sam da nećemo preko noći, ali je važno da razgovaramo otvoreno i partnerski", rekao je Milatović. Milatović nije želeo da komentariše mogućnost da bivši ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović bude ponovo imenovan.