15. novembar 2023 15:33

Ministar bezbednosti BiH nema zvaničnu informaciju da je Glavaš ušao u zemlju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar bezbednosti BiH nema zvaničnu informaciju da je Glavaš ušao u zemlju

Foto: Shutterstock.com/underworld, ilustracija

BANJALUKA - Ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Nenad Nešić izjavio je danas da još nema zvaničnu informaciju da je Branimir Glavaš ušao u Bosnu i Hercegovinu.

Glavaša je nedavno zagrebački Županijski sud na ponovljenom suđenju nepravosnažno osudio na sedam godina zatvora zbog ratnih zločina nad srpskim civilima tokom poslednjeg rata u Osijeku.

Glavaš je sinoć na Fejsbuku i hrvatskom portalu 24. sata saopštio da odlazi iz Hrvatske s obzirom na to da ima i pasoš BiH, jer ne želi više ni jedan jedini dan da provede u zatvoru.

Nešić je naveo da je poslao Graničnoj policiji BiH da ga obaveste o eventualnom ulasku Glavaša u BiH, te da će nakon toga preduzeti aktivnosti u vezi s tim.

Dodao je da veruje da je Branimir Glavaš ušao na teritoriju BiH.

"Verovatno nije imao nikakvu zakonsku prepreku da uđe u BiH, ali s obzirom na to o kojem je licu reč, tražiću dodatne informacije od naših policijskih agencija", rekao je Nešić, prenela je RTRS.

Glavaš je tokom prvog suđenja za ratni zločin u predmetima "selotejp" i "garaža" osuđen na osam godina zatvora, od kojih je odležao pet godina i tri meseca.