24. januar 2024 11:11

Zlatko Lagumdžija: Glasanjem u SB UN BiH pokazala usklađenost spoljne politike sa EU

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zlatko Lagumdžija: Glasanjem u SB UN BiH pokazala usklađenost spoljne politike sa EU

Foto: TANJUG/FOTO TANJUG/ZORAN COLIĆ

NJUJORK/SARAJEVO - Ambasador Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama Zlatko Lagumdžija izjavio je da je BiH dokumentu usvojenom u Savetu bezbednosti UN, kojim se Rusija poziva da prekine agresorski rat i povuče svoje trupe iz Ukrajine, govori o usklađenosti bh. spoljne politike sa Evropskom unijom.

“Nema mira bez države Palestine u miru sa Izraelom", stoji u izjavi EU zemalja članica kojoj se pridružila Bosna i Hercegovina u Savetu bezbednosti UN o stanju na Bliskom Istoku i Palestini što ponovo govori o usklađenosti naše spoljne politike sa EU”, saopštio je Lagumdžija, povodom kritika iz Republike Srpske nakon njegove podrške tom dokumentu, preneli su federalni mediji.

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović zatražila je od ministra spoljnih poslova BiH Elmedina Konakovića da hitno i u što kraćem roku dostavi informacije o okolnostima koje su prethodile, kako je navela, postupku ambasadora BiH pri UN Zlatka Lagumdžije.

Cvijanović u svom zahtevu traži od Konakovića informaciju da li je Lagumdžija, uprkos izostanku saglasnosti Predsedništva BiH, za svoj postupak imao njegovu ili instrukciju Ministarstva spoljnih poslova u Savetu ministara BiH.