26. januar 2024 16:38

Odnosi BiH i Mađarske dobri i intenziviraju se u svim oblastima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Odnosi BiH i Mađarske dobri i intenziviraju se u svim oblastima

Foto: Shutterstock.com/BUTENKOV ALEKSEI, ilustracija

SARAJEVO - Predsedavajuća Saveta ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom o jačanju saradnje dveju država i evropskim integracijama.

Krišto je rekla da su odnosi BiH i Mađarske dobri i da se intenziviraju u svim oblastima. Istakla je da dve prijateljske zemlje nemaju otvorenih pitanja i izrazila opredeljenost Saveta ministara za dalje unapređenje bilateralnih veza u obostranom interesu, a naročito za unapređenje privredne saradnje koja može biti podignuta na viši nivo, saopšteno je iz Saveta ministara BiH.

Krišto je naglasila punu posvećenost Saveta ministara evropskim integracijama BiH, istakavši da taj put nema alternativu. Dodala je da budućnost BiH zavisi o njenoj sposobnosti, predanosti i odgovornosti da saradnjom i dijalogom pronađe rešenja za ispunjavanje uslova za ulazak u EU.
 

Iskazala je očekivanje za nastavkom evropske podrške procesima jačanja unutarašnjeg dijaloga političkih lidera, kao i podrške autentičnim domaćim rešenjima, kako bi se izbegla nametanja koja nikome ne donose dobro.

Krišto je naglasila odlučnost i predanost političkih lidera u BiH rešavanju svih otvorenih pitanja kako bi se osigurala stabilnost, kao preduslov za dalji napredak BiH na evropskom putu. Dodala je da očekuje i konkretno prepoznavanje rezultata rada kroz tačan datum otvaranja pregovora tokom marta.

Krišto je zahvalila Mađarskoj na kontinuiranoj podršci BiH, posebno u evropskim integracijama.