6. april 2024 19:51

Ćerka: Terapija Karadžiću određena bez bilo kakve dijagnostike i pregleda

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ćerka: Terapija Karadžiću određena bez bilo kakve dijagnostike i pregleda

Foto: shutterstock.com/Northfoto, ilustracija

BANJALUKA - Ćerka prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića Sonja Karadžić-Jovičević izjavila je danas da je njen otac, nakon terapije koju je primio u britanskom zatvoru malo bolje, ali je i ocenila da ta terapija koje je određena bez bilo kakve dijagnostike i pregleda, očigledno nije adekvatna i ''da samo pripomaže''.

"Nema naznaka da će se iko baviti potrebnim pretragama i adekvatnom terapijom", navela je Karadžić-Jovičević za RTRS.

Direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da je tim lekara spreman da otputuje u Veliku Britaniju i da pregleda Karadžića.

RTRS dodaje da zatvor na britanskom ostrvu Vajt u kojem Karadžić izdržava kaznu doživotne robije ima reputaciju jedne od najgorih zatvorskih ustanova u Velikoj Britaniji i ne ispunjava brojne uslove predviđene standardima u većini država Evrope.

RTRS podseća da je sadašnji predsednik Republike Srpske Milorad Dodik dok je obavljao dužnost srpskog člana Predsedništva BiH zatražio od predsednika Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove Grasiele Gati Santana da interveniše kod Vlade Velike Britanije da preduzmu potrebne mere da se zaustavi zatvorski teror nad Karadžićem.