10. april 2024 14:51

Milanović spreman za sučeljavanje sa Plenkovićem, samo ne na Jutelu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milanović spreman za sučeljavanje sa Plenkovićem, samo ne na Jutelu

Foto: HINA/MLADEN VOLARIĆ

ZAGREB - Hrvatski predsednik Zoran Milanović prisetio se danas devete koju je imao sa premijerom Andrejem Plenkovićem 2016. godine i istakao da je spreman za sučeljavanje sa liderom HDZ na bilo kojoj televiziji samo da, kako kaže, to ne bude Jutel.

Milanović je u Varažinu ponovio da će, kada bude izabran za premijera, formirati Treću republiku, odnosno vladu nacionalnog spasa u kojoj bivšeg načelnika Glavnog štaba Roberta Hranja vidi kao ministra odbrane.

On je novinarima rekao da u budućoj vladi vidi Lalovca, Zvonka Mršića kao ministra finansija, a Marijana Marekovića kao ministra branitelja. Vidi, dodaje i profesora Velibora Mačkića.

"To su uglavnom nestranački ljudi, jedino što nema nijedne žene, ali ćemo poraditi na tome", rekao je Milanović.

Kritikujući lidera HDZ i aktuelnog premijera, Milanović kaže da je Andrej Plenković potpuno lišio tu stranku bilo kakavog karaktetra osim, kako je naveo, lopovskog. Ministru mora i saobraćaja Olegu Butkoviću ponovo je zapretio zatvorom, zbog, kako je naveo, krađe i iznuđivanja.

“Dečko, ti si ukrao, iznuđivao. Za to se ide u zatvor. I ići će se”, poručio je.

Milanović se našalio rekavši da je odluku da se kandiduje za premijera doneo nakon što mu je jedan prijatelj, pošto se na Pantovčaku pojavilo klizište, rekao da je to znak da klizi u Banske dvore.

“Na Pantovčaku je veliko klizište pa će ga uskoro zatvoriti. Veli mi prijatelj ‘to ti klizi u Banske dvore, moraš u Banske dvore’. Tad je odluka donosena”, rekao je Milanović, preneli su hrvatski mediji.