7. jun 2024 12:07

Dodik: Sportisti Srpske učestvovaće na sportskim igrama BRIKS-a

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dodik: Sportisti Srpske učestvovaće na sportskim igrama BRIKS-a

Foto: Shutterstock.com/zieusin, ilustracija

SANKT PETERBURG - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Sankt Peterburgu da je značajno što je Srpska potpisala protokol o saradnji sa Tatarstanom kao najrazvijenijom ruskom Republikom.

"Nastavljamo danas uspešne sastanke u Sankt Peterburgu, ali sve je pod utiskom jučerašnjih razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Veoma je važno da sve što dogovorimo realizujemo u velikom obimu", rekao je Dodik novinarima.

On je ocenio da je važno što će na sportskim igrama BRIKS-a učestvovati i reprezentacija Republike Srpske.

"Raduje činjenica što naši sportisti idu na ove igre, a verujem da ćemo imati priliku da kao Republika Srpska prisustvujemo plenarnom zasedanju BRIKS-a", rekao je Dodik.

Smatra bi to bila velika čast, jer je BRIKS najznačajniji forum.

Dodik kaže da je za privrednike iz Republike Srpske značajno što je Tatarstan lider u IT sektoru i ima značajnu industriju.

On je naveo da se čuo i sa mađarskim ministrom spoljnih poslova Peterom Sijartom koji je prijatelj Republike Srpske, te da će se danas sastati sa bankarima, važnim ljudima iz poslovnog sektora koji nisu iz Rusije, biti na plenarnoj sednici Ekonomskog foruma, ali i razgovarati sa vlasnicima Rafinerije nafte u Brodu o mogućnostima nastavka saradnje u, kako je naveo, teškim uslovima zbog nepravednih zapadnih sankcija uvedenih Rusiji, prenosi Srna.

Dodik se juče u Sankt Peterburgu sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i imao niz drugih susreta, a uručena mu je i Medalja "Predsedničke biblioteke Jeljcin" iz ovog ruskog grada povodom obeležavanja 15 godina biblioteke i za uspešnu saradnju.