3. jul 2024 12:32

Ageler: SAD su jače jer imaju saveznike i partnere poput Severne Makedonije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ageler: SAD su jače jer imaju saveznike i partnere poput Severne Makedonije

Foto: Shutterstock.com/V.Lawrence, ilustracija

SKOPLJE - Sjedinjene Američke Države su jače jer imaju saveznike, prijatelje i partnere poput Severne Makedonije, izjavila je ambasador SAD u skoplju Angela Ageler i poručila da ni najjače demokratije ne uspevaju same.

"Večeras smo u Skoplju sa partnerima i prijateljima proslavljali 248 godina američke nezavisnosti. Jake demokratije jačaju prijatelji, saveznici i posvećeni partneri poput Severne Makedonije", napisala je Ageler na platformi Iks.

A, u svom obraćanju prisutnima, Ageler je rekla da joj je čast da predstavlja SAD u Severnoj Makedoniji, govorila je o promenama sa kojima se svet suočava, predstojećim predsedničkim izborima u Americi, kao i o demokratiji.

"Generalno, izbori se zasnivaju na različitim mišljenjima, prioritetima i pojedinačnim ciljevima. Možda su teški, ali kada se završe, imperativ je da se vratimo onome što je jedan od naših najvećih predsednika Abraham Linkoln nazvao 'boljim anđelima naše prirode'. Ujedinimo se ponovo kao narod i radimo za dobro građana. Ovo se primenju kao što će se primenjivati u SAD u novembru. Zato čestitam i vama i vašoj Vladi i svima koji ovo rade, odnosno uzdaju se u dobre anđele", rekla je Ageler, preneli su skopski mediji.