23. jul 2024 20:02

Vazura: Pitamo se samo šta smo mi to uradili Ukrajincima?

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vazura: Pitamo se samo šta smo mi to uradili Ukrajincima?

Foto: Video FK Partizan

LUBLIN - Generalni direktor Partizana Miloš Vazura uputio je saopštenje medijima kao odgovor treneru kijevskog Dinama Aleksandru Šovkovskom koji je u ponedeljak rekao da je vicešampion Srbije napravio neprijateljski gest prema Ukrajini nedavnim odigravanjem prijateljskih utakmica u Moskvi.

"Čemu možemo da zahvalimo na ovako nesportskom odnosu? Naša država nije odustala od priznanja teritorijalne celovitosti ove zemlje. Moramo uzvratiti pitanjem šta je to Ukrajina učinila povodom NATO agresije na našu zemlju i šta bi mi trebalio da uradimo i kako da im uzvratimo?", naveo je Vazura u saopštenju dostavljenom srpskim medijima.

"Zašto se uopšte neko stavlja na pijedestal moralnog sudije i sa njega sudi o srpskim poslovima i ponašanju i drži nam lekcije bez ikakvih argumenata?! Da li su tu agresiju ikada osudili ili se distancirali od zločina počinjenih nad nama? Zašto se takvo prosuđivanje i presuđivanje širi na sportske terene? Tome nema mesta u sportskim takmičenjima. Srbija se dosledno drži izvan svih ratnih sukoba i uporno propoveda mir", zaključuje se u saopštenju Vazure.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa