3. septembar 2024 16:08

Pavlović uoči meča sa Španijom: Neće biti nimalo lako, mi moramo da nađemo našu igru

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pavlović uoči meča sa Španijom: Neće biti nimalo lako, mi moramo da nađemo našu igru

Foto: Tanjug video

STARA PAZOVA - Fudbalski reprezentativac Srbije Strahinja Pavlović izjavio je danas da očekuje težak meč protiv Španije i dodao da njegov tim mora da pronađe svoju igru protiv aktuelnog evropskog šampiona.

Fudbaleri Srbije su u ponedeljak u Staroj Pazovi počeli pripreme za duele u Ligi nacija.

"Ponovo smo zajedno na okupu, imamo jasne ciljeve i jako mi je drago što sam ponovo sa kolegama, drugarima, saigračima iz reprezentacije", rekao je Pavlović za zvanični sajt FSS.

Srbija će 5. septembra na stadionu "Rajko Mitić" dočekati Španiju u meču prvog kola grupe A4 LN.

"Pokazali su na Evropskom prvenstvu da su trenutno najjača reprezentacija i da igraju najlepši fudbal. Biće sigurno zanimljivo igrati protiv najboljih. Posle povratka iz Nemačke samo sam njih i gledao, jer posle povratka nisam imao previše motiva da pratim ostatak turnira. Videlo se od prvog meča da igraju najlepši fudbal i da su došli sa jasnim ciljem da osvoje EP", rekao je Pavlović.

On je rekao da navijači Srbije mogu da očekuju dobar meč.

"Neće biti nimalo lako, mi moramo da nađemo neku našu igru, pre svega dobro da se branimo, jer znamo da Španci vole da drže loptu, menjaju strane, traže prostor. U defanzivnom smislu moramo da budemo perfektni, a imamo kvalitet da mi napravimo šanse i da ih ugrozimo", dodao je srpski fudbaler.

Pavlović je rekao da očekuje veliku podršku navijača.

"Zovu prijatelji, rodbina, svi žele da dođu i podrže reprezentaciju. Nadam se da će podrška biti velika, znamo da javnost nije bila zadovoljna našim učešćem na EP i tim rezultatskim neuspehom, što je očekivano i opravdano sa njihove strane, ali opet kreće jedan novi ciklus i dolazi nam prvak Evrope. Mislim da je to motiv za sve, da će biti jedna lepa utakmica, ljudi da dođu i da gledaju", dodao je Pavlović.

Srbija će 8. septembra gostovati selekciji Danske u Kopenhagenu.

"Mnogo će nam značiti naredni mečevi, nema lake utakmice, igramo utakmice u kojima nismo favoriti, naprotiv. Jedna dobra prilika za nas da vidimo koliko možemo, na spisku je dosta novih imena, biće prilika za sve nas da se dokažemo i vidimo koliko možemo. Novi je format, dve ekipe idu dalje, treća u baraž, samo četvrti ispada u nižu diviziju. Prvi cilj nam je da ostanemo u A diviziji", naveo je fudbaler Milana.

Pavlović je u letnjem prelaznom roku stigao u Milan iz Salcburga.

"Milan je ogroman klub sa velikom, dugom istorijom. I dalje mi je sve to nerealno, i dalje nisam svestan da sam došao na taj nivo, kada pogledam odakle sam krenuo. I koliko sam imao teških situacija kada sam napustio Partizan. Presrećan sam kako su me prihvatili i kako se sve do sada odvija", dodao je Pavlović.