2. mart 2023 20:39

Mane: Nisam pogrešio kada sam odlučio da pređem u Bajern

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mane: Nisam pogrešio kada sam odlučio da pređem u Bajern

Foto: AP Photo/Alexandra Beier

MINHEN - Fudbaler Bajerna i senegalski reprezentativac Sadio Mane izjavio je danas da nije napravio grešku kada je prošle godine odlučio da nastavi karijeru u Bundesligi, prenose britanski mediji.

Mane je prošle godine posle šest sezona odlučio da napusti Liverpul i da pređe u Bajern. On je odbio novi ugovor od strane čelnika engleskog kluba i zatražio je transfer u Bajern.

Britanski mediji podsećaju da Liverpul nije hteo da pravi problem senegalskom fudbaleru, koji je za 32 miliona evra prešao u klub iz Minhena. Mane se našao na meti kritika, pošto su pojedini fudbalski stručnjaci tvrdili da je Senegalac pogrešio kada je iz Premijer lige prešao u Bundesligu.

"Atmosfera je fantastična na svakom stadionu, Bundesliga je izjednačena. Pa, ko bi mogao da odbije ponudu Bajerna? Da li vidite šta ovi klubovi prave već godinama u Ligi šampiona? Bundesliga nije loša liga", rekao je Mane.

On je istakao da mu je portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo rekao da je napravio odličan potez u karijeri prelaskom u Bundesligu.

"Na odmoru na Majorci sam sreo Ronalda, koji mi je rekao da sam izabrao odličan klub i da je ovo veliki korak napred u mojoj karijeri. Priče da je Bundesliga lošija od Premijer lige nisu tačne", dodao je fudbaler Bajerna.

Mane se nedavno vratio na teren posle pauze od četiri meseca zbog povrede.

"Siguran sam da će sve više zvezda iz Premijer lige doći u Bundesligu. Prvenstvo je dosta izjednačeno i dovoljno je da pogledate tabelu. Atmosfera na stadionima je neverovatna i nije mi jasno kako bi neko mogao da odbije Bundesligu? Napravio sam pravi korak u karijeri i uopšte ne sumnjam u svoju odluku", zaključio je Mane.

Mane je ove sezone odigrao 24 meča za Bajern i postigao je 11 golova.