21. april 2023 06:45

U polufinalu Lige konferencija Vest Hem, Bazel, Fiorentina i AZ Alkmar

Izvor: TANJUG

podeli vest

U polufinalu Lige konferencija Vest Hem, Bazel, Fiorentina i AZ Alkmar

Foto: LaPresse via AP/Massimo Paolone

LONDON - Fudbaleri Vest Hema plasirali su se u polufinale Lige konferencija, pošto su u revanš meču četvrtfinala savladali Gent sa 4:1 (1:1).

Golove za engleski tim postigli su Majkl Antonio u 37. i 63. minutu, dok je Lukas Paketa bio precizan u 55. minutu, kao i Deklan Rajs u 58. minutu.

Jedini gol za Gent postigao je Hugo Cipers u 26. minutu. U prvoj utakmici odigranoj u Belgiji rezultat je bio 1:1.

Fudbaleri Bazela pobedili su Nicu 2:1 nakon produžetaka i time obezbedili polufinale Lige konferencija, pošto je u prvom meču odigranom u Švajcarskoj rezultat bio 2:2.

Golove za goste postigli su Žan-Kevin Augustin u 86. minutu i Kasim Adams u 98. minutu.

Jedini gol za Nicu postigao je Gaeten Laborde u 9. minutu. U polufinale Lige konferencija prethodno su se plasirali i fudbaleri Fiorentine, koji su na domaćem terenu izgubili od ekipe Leha iz Poznanja sa 3:2 (0:1) u utakmici četvrtfinala.

Golove za domaću ekipu su postigli Rikardo Sotil u 78. minutu i Gaetano Catrovili u 92. minutu.

Precizni za goste su bili Afonso Susa u 9. minutu, Kristofer Velde u 64. minutu i Artur Sobeh u 69. minutu.

U prvom meču odigranom u Poljskoj, pobedu je odneo italijanski tim rezultatom 4:1. Fudbaleri AZ Alkmara plasirali su se u polufinale Lige konferencija nakon pobede nad Anderlehtom, posle penala ukupnim rezultatom 6:1.

Nakon 120 minuta rezultat je bio 2:0 za holandsku ekipu i pošto je prvi meč završen istim rezultatom u korist Anderlehta u Belgiji, šutirani su penali.