1. jun 2023 10:11

Mendilibar: Zasluženo smo osvojili trofej, želim da ostanem trener Sevilje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mendilibar: Zasluženo smo osvojili trofej, želim da ostanem trener Sevilje

Foto: AP Photo/Darko Bandic

BUDIMPEŠTA - Trener fudbalera Sevilje Hoze Luis Mendilibar izjavio je da još nije svestan da je njegov klub osvojio Ligu Evropa, prenose španski mediji.

Fudbaleri Sevilje osvojili su sinoć titulu u Ligi Evropa, sedmu u istoriji kluba, pošto su u finalu u Budimpešti posle penala pobedili ekipu Rome ukupnim rezultatom 5:2. Posle regularnih 90. minuta i produžetaka rezultat na "Puškaš areni" bio je 1:1, a Sevilja je do trofeja stigla posle boljeg izvođenja penala.

"Ne znam da li da verujem da se ovo dogodilo. Dodelili su nam trofej i medalje, valjda smo pobedili, zar ne? Mislim da ću tek na godišnjem odmoru da shvatim šta smo uradili", rekao je Mendilibar.

On je u martu preuzeo ekipu Sevilju, a glavni cilj mu je bio da sa ovim klub izbori opstanak u La Ligi. Ima ugovor sa Seviljom do kraja sezone.

"Bili smo bolji u izvođenju penala i osvojili trofej. Želeo bih da ostanem u Sevilji. Divno mi je da radim sa momcima, brzo su prihvatili šta sam tražio od njih. I meni su dali dosta toga. Imamo dobru zajednicu, bila bi ludost da ne ostanem", istakao je Mendilibar.

Sevilja će naredne sezone igrati u Ligi šampiona, a trenutno se kolo pre kraja La Lige nalazi na 11. mestu na tabeli.