24. avgust 2023 20:27

Debakl fudbalera Partizana protiv Nordsjelanda u Danskoj u Ligi konferencija

Izvor: TANJUG

podeli vest

Debakl fudbalera Partizana protiv Nordsjelanda u Danskoj u Ligi konferencija

Foto: Ritzau Scanpix via AP/Martin Sylvest

KOPENHAGEN - Fudbaleri Partizana poraženi su večeras u Farumu od ekipe Nordsjelanda rezultatom 5:0 (2:0) u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu konferencija.

Golove za Nordsjeland postigli su Martin Frese u 11, Markus Ingvartsen u 43. i 68. minutu iz penala, Oliver Viladsen u 73. i Mihajlo Ilić (autogol) u 87. minutu.

Revanš meč biće odigran 31. avgusta od 21 sat u Beogradu.

Domaći su poveli već u 11. minutu golom Fresea. Samo četiri minuta kasnije Nordsjeland je imao veliku šansu, ali je Ibrahim Osman šutirao visoko preko gola. Domaći fudbaleri su nastavili sa napadima u nastavku meča, dok fudbaleri Partizana praktično nisu pružili nikakav otpor protivničkim igračima. Fudbaleri Nordsjelanda su novi "zicer" imali u 40. minutu. Osman je pogodio stativu, a Ingvartsen je potom promašio prazan gol sa pet metara.

Nordsjeland je 43. minutu poveo 2:0. Nikola Antić je igrao rukom u svom šesnastercu, a glavni arbitar Jigal Frid je dosudio penal za domaći tim. Ingvartsen je bio precizan sa 11 metara. Do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata, a Partizan je u prvih 45 minuta odigrao loše i nije uspeo da stvori neku ozbiljniju priliku.

Partizan je u samo prvih desetak minuta drugog poluvremena zaigrao angažovanije. Nordsjeland je u 60. minutu imao novu veliku šansu preko Mohameda Diomandea, koji je šutirao glavom preko gola. Isti igrač je tri minuta kasnije propustio novu šansu, a udarac Diomandea je zaustavio golman Partizana Aleksandar Jovanović.

Frid je u 67. minutu svirao novi penal za domaći tim, pošto je Aleksandar Šćekić igrao rukom u šesnaestercu "crno-belih". Ingvartsen je ponovo bio precizan sa 11 metara. Nordsjeland je nastavio sa odličnom igrom i u 73. minutu je bilo 4:0 za domaći tim, a u strelce se upisao Viladsen.

Nordsjeland je nastavio sa napadima, a igra Partizana se potpuno raspala. Jovanović je ponovo bio najbolji igrač "crno-belih", a u 78. minutu ponovo je zaustavio udarac Osmana.

Isti igrač je u 80. minutu pogodio stativu, ali je dosuđen ofsajd. Mats Hansen je potom pogodio stativu. Odbrana Partizana kao da nije postojala na ovoj utakmici, a Jovanović je u 84. minutu zaustavio udarac Hansena.

Nordsjeland je poveo 5:0 u 87. minutu, Jovanović je napravio grešku, a Ilić je postigao autogol. Domaći su postigli gol i u 93. minutu, koji je poništen pošto je fudbaler domaćih igrao rukom.

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata. Revanš je za nedelju dana u Beogradu.