4. septembar 2023 10:14

Natho: Sami smo sebe stavili u tešku situaciju, ali uspeli smo da se vratimo

Izvor: TANJUG

podeli vest

Natho: Sami smo sebe stavili u tešku situaciju, ali uspeli smo da se vratimo

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Fudbaler Partizana Bibars Natho izjavio je da su "crno-beli" odigrali tešku utakmicu protiv IMT-a i dodao da je ekipa uspela da napravi preokret.

Partizan je sinoć posle preokreta slavio sa 3:2 u meču šestog kola Superlige Srbije iako su "crno-beli" u jednom trenutku gubili sa 2:0.

"Ponovo smo odigrali tešku utakmicu! Nismo bili pametni, nismo stvarali šanse i naivno smo primili golove iz kontranapada. Sami smo sebe stavili u tešku situaciju, ali uspeli smo da se vratimo i to je jedino važno", rekao je Natho, prenosi zvanični sajt Partizana.

Kristijan Belić je bio jedan od najboljih igrača u ekipi Partizana.

"Bila je dobra utakmica! Pokazali smo karakter na kraju iako smo imali dva gola zaostatka. Nije bila laka situacija, ali smo pokazali od čega smo, vratili se u utakmicu i verovali da možemo da stignemo rezultat. Sa druge strane, svaka čast igračima IMT-a. Pokazali su da imaju kvalitet, iako su mladi", rekao je Belić i nastavio:

"Utakmica je bila kvalitetna sa dosta šansi i dobro je da smo stvarali prilike. Trebalo je bolje da budemo postavljeni u odbrani dok su napadali, ali takav je fudbal - povuče svakog lopta. Jedna kvalitetna utakmica sa dobrim protivnikom. Ovo nam mnogo znači u nastavku sezone kako bismo u dobrom ritmu nastavili i verovali da možemo da uradimo ono što želimo".

Nemanja Nikolić je postigao gol za pobedu Partizana u 95. minutu.

"Posle ovako teške utakmice i neuspeha u Evropi, naglasio bih da je zajedništvo u ekipi na maksimumu! Držimo se zajedno u svakom trenutku i za naše zalaganje smo ovaj put nagrađeni, moram da kažem - zasluženo, jer smo do poslednjeg zvižduka verovali u pobedu. Mislim da smo šutnuli 25 puta na gol i stvorili dosta šansi koje nismo iskoristili. IMT igra odličan fudbal, čestitke njihovim igračima koji uvek biraju odlična rešenja u tranziciji, o čemu svedoči 12 datih golova u uvodnom delu sezone", rekao je Nikolić.

On je pohvalio trenera Partizana Igora Duljaja.

"Moj gol za pobedu ima uvertiru i iskreno ću reći da je to zasluga fenomenalnog ljudskog odnosa sa trenerom Duljajem. Zamolio sam ga da u subotu kumujem na venčanju svog druga iz detinjstva i on mi je dao dozvolu, što možda neki drugi trener ne bi. To dovoljno govori o njemu, kakva je ljudska veličina i da se autoritet nekada ne stiče treniranjem strogoće već razumevanjem i međusobnim poverenjem. U šali mi je rekao da ako kumujem, onda moram i da postignem gol kada uđem u igru", naveo je Nikolić.

On je istakao da nije mogao da zamisli bolju završnicu utakmice.

"Gol za pobedu je deo svadbenog poklona, ali još jednom moram da naglasim da je Duljaj jedan od najiskrenijih ljudi koje sam sreo u dosadašnjoj karijeri i svojim radom gine za Partizan, kao što je to radio nekada na terenu. Sam pogodak je rezultat odlične komunikacije sa Saldanjom koji, i pored toga što je gol-igrač. Ima pregled igre i osećaj kada treba da uputi dodavanje što je večeras u više navrata uradio. Ovo mi je prvi gol u drugom mandatu u Partizanu i izgleda da je kum morao da se oženi pa da 'krene' i meni", zaključio je Nikolić.