11. septembar 2023 21:20

Fudbaler Juventusa Pol Pogba pozitivan na doping testu; Juventus potvrdio nalaz testa

Izvor: TANJUG

podeli vest

Fudbaler Juventusa Pol Pogba pozitivan na doping testu; Juventus potvrdio nalaz testa

Foto: /LaPresse via AP, File/Marco Alpozzi

RIM - Fudbaler Juventusa Pol Pogba bio je pozitivan na testosteron na standarnom doping testu koji je napravljen posle meča Udineze i torinskog kluba, koji je odigran 20. avgusta, prenosi danas Gazeta delo Sport.

Juventus je tada pobedio 3:0, a Pogba je ceo meč presedeo na klupi za rezerve. Francuski fudbaler je bio jedan od igrača, koji su nasumično izvučeni da se podvrgnu doping testovima.

Italijanski mediji navode da će Pogba morati da uradi drugi test uzorak. Fudbaleru Juventusa preti četvorogodišnja suspenzija u slučaju da i drugi uzorak pokaže da je Pogba pozitivan na testosteron.

Pogba (30) je član Juventusa od 2022. godine.

Juventus potvrdio da je Pol Pogba privremeno suspendovan zbog dopinga

Italijanska Nacionalna antidoping agencija (NADO) privremeno je suspendovala fudbalera Juventusa Pola Pogbu, pošto je francuski igrač bio pozitivan na testosteron, saopštio je večeras torinski klub.

U saopštenju Juventusa se navodi da je Pogba bio pozitivan na standarnom doping testu, koji je napravljen 20. avgusta posle meča prvog kola Serije A protiv Udinezea. Meč je završen pobedom Juventusa rezultatom 3:0, a Pogba je čitav meč proveo na klupi, ali je bio među igračima koji su nasumično izvučeni za testiranje.

Juventus je u saopštenju naveo da će u narednom periodu odlučiti o daljim koracima. Italijanski mediji navode da bi Pogba mogao da bude suspendovan na četiri godine ako i drugi test potvrdi prisustvo nedozvoljenih supstanci.