29. decembar 2022 10:16

Košarkaši Dunava iznenadili Dinamik u 15. kolu Košarkaške lige Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Košarkaši Dunava iznenadili Dinamik u 15. kolu Košarkaške lige Srbije

Foto: Shutterstock.com/xc, ilustracija

BEOGRAD, 29. decembra (Tanjug) - Igrači Dunava napravili su najveće iznenađenje u 15. kolu Košarkaške lige Srbije pošto su u gostima pobedili favorizovani Dinamik 80:78.

Košarkaši Dunava su nadoknadili dvocifren minus u kome su bili već u drugom periodu. Polovinom poslednje četvrtine preuzeli su vođstvo i zatim stekli 10 poena razlike što je bilo dovoljno za pobedu.

Tim iz Stare Pazove predvodio je Marko Stevanović sa 21 poenom i pet skokova, Marko Grković je dodao 14, uz pet uhvaćenih lopti, dok je kod domaćina bolji od ostalih bio Nemanja Jaramaz sa 17 poena i pet asistencija.

Posle nešto lošijeg starta sezone, Mladost je uspela da uhvati ritam. Sa dobrim igrama Zemunci su nastavili i u Novom Sadu, gde su čak i iznenađujuće ubedljivo savladali Vojvodinu rezultatom 80:67. Rendel Dejvis je sa 20 poena i osam skokova vodio Zemunce do velikog brejka, pratio ga je Teri Li Armstrong sa 14 poena. Kod Vojvodine je odskočio Nikola Gaćeša sa 22 poena i osam skokova, dok su tri asistencije Marka Ljubičića delile od tripl-dabl učinka - 10 poena, 11 skokova, sedam asistencija.

Košarkaši Zdravlja su u prvom periodu utakmice sa Slogom ubacili samo devet poena, na kraju prvog poluvremena gubili su 15 razlike (42:27), ali su sjajnom igrom u trećem kvartalu, kada su ubacili čak 33 poena, sve nadoknadili i na kraju slavili čak i ubedljivu pobedu - 83:73. Pol Morgan (21 poen, osam skokova) i Milan Škundrić (17 poena, sedam skokova), bili su najraspoloženiji među Leskovčanima, dok je Jovan Stamenić sa 18 poena predvodio strelce u kraljevačkom timu.

Novi Pazar je na gostovanju Kolubari, u Lazarevcu, prekinuo loš niz i slavio sa 80:73, Sloboda je bila bolja od OKK Beorada 87:84, dok je Tamiš bio ubedljiv protiv Vršca 98:89.

Valjevci su pred svojim navijačima pobedili Spartak - 81:71, dok je Zlatibor slavio na gostovanju Čačku 94, 86:79.

Na tabeli KLS vode Metalac i Zlatibor sa 13 pobeda i dva poraza, dok je na trećem mestu Dinamik sa skorom 12-3. U KLS sledi pauza, a nastavak takmičenja zakazan je posle praznika.