6. maj 2024 18:26

Fudbalski klub Crvena zvezda proslavio krsnu slavu Đurđevdan

Izvor: TANJUG

podeli vest

Fudbalski klub Crvena zvezda proslavio krsnu slavu Đurđevdan

Foto: Shutterstock.com/Minoli, ilustracija

BEOGRAD - Fudbalski klub Crvena zvezda proslavio je danas krsnu slavu, Sveti velikomučenik Georgije - Đurđevdan u Centralnoj loži stadiona "Rajko Mitić" u Beogradu.

U saopštenju se navodi da su događaju prisustvovali članovi uprave Crvene zvezde, generalni direktor Zvezdan Terzić, predsednik Svetozar Mijailović, operativni direktor Marko Petrović, kao i direktor Omladinske škole Nikola Jelić.

"Zvezdine legende su takođe tradicionalno uveličale slavu kluba. Lomljenju slavskog kolača su prisustvovali članovi stručnog štaba na čelu sa šefom - Vladanom Milojevićem, kao i kapiten Aleksandar Dragović uz saigrače. Sveštenstvo iz Hrama Svetog Save - otac Dragan Šovljanski i protođakon Mladen Kovačević su u prostorijama našeg stadiona uz molitvu ispoštovali slavske običaje", navodi se na zvaničnom sajtu kluba.

Crvena zvezda je na poklon dobila ikonu od sveštenstva Hrama Svetog Save.

 

Aleksandar Dragović: Danas obeležavamo Đurđevdan, a najveće slavlje biće u poslednjem kolu

Želim da čestitam svim navijačima Đurđevdan. Obezbedili smo i matematički titulu, a zatim je usledio period praznika, te se čini da nas slavlja tek očekuju. Naravno posebno se radujemo proslavi titule, očekujemo punu Marakanu i spektakl, koji do sada nije viđen, rekao je kapiten fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Dragović.

"Svake godine titulu proslavljamo na drugačiji način, te verujem da ćemo i za kraj ove sezone uživati i dobiti uspomenu za pamćenje. Ipak moram da napomenem da ćemo maksimalno ozbiljno pristupiti svakom meču do kraja sezone, a posebnu pažnju ćemo posvetiti finalu Kupa Srbije, kada ćemo se boriti za duplu krunu", istakao je Dragović za sajt crveno-belih nakon obeležavanja klupske slave Đurđevdan na Marakani.