14. maj 2024 14:41

Božidar Bandović: Pobedom u Kragujevcu da dokažemo da nam je mesto u Evropi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Božidar Bandović: Pobedom u Kragujevcu da dokažemo da nam je mesto u Evropi

Foto: Tanjug/video

NOVI SAD - Trener Vojvodine Božidar Bandović rekao je danas da je njegova ekipa spremna za jednu od najvažnijih utakmica sezone i gostovanje Radničkom u Kragujevcu u šestom kolu plej-ofa Superlige Srbije i istakao da svi žele da pobedom dokažu da je "lalama" mesto u Evropi.

Fudbaleri "stare dame" u četvrtak od 16 i 55 gostuju na stadionu "Čika Dača" u direktnom okršaju u borbi za plasman u Evropu.

"Očekuje nas teška utakmica protiv veoma dobre ekipe. Već smo igrali dva puta u Kragujevcu i obe utakmice bile su i taktički i borbeno na visokom nivou. Radnički je ekipa koja ima kontinuitet, igrače koji umeju da igraju presing i koji umeju da koriste prostor u napadu, opasni su u igri jedan na jedan", rekao je Bandović na današnjoj konferenciji za medije.

Bandović je rekao da su Kragujevčani kompaktna ekipa i da očekuje mnogo duela, drugih lopti i zato njegova ekipa mora da bude fokusirana.

"Ovo je veoma važna utakmica i za nas i za protivnika, jer ostalo je još dve utakmice i pobeda kako nama, tako i njima mnogo znači. Što se tiče igračkog kadra, nemamo povređenih igrača, svi su spremni", dodao je Bandović.

Šef struke "lala" veruje da se timovi dobro poznaju posle nedavnih susreta na istom stadionu u polufinalu Kupa Srbije, ali da igrači moraju da budu spremni na sve moguće situacije.

"Sigurno je da se dobro poznajemo posle svih duela, da su oni analizirali nas, kao i mi njih. Igrali su veoma dobar visoki presing i protiv Crvene zvezde i TSC-a i mi se spremamo i na to i na nisku odbranu. Da li će igrati sa jednim ili sa dva špica, igrači će biti spremni da pročitaju te neke situacije, što ume da bude najvažnije, da igrači prepoznaju neke stvari i odreaguju najbrže i najbolje moguće. Radnički je odlična i borbena ekipa, koja će igrati na pobedu, kao i mi, i moramo biti spremni i mi i oni na sve što može da utiče na rezultat", istakao je Bandović.

Trener Vojvodine uveren je da njegova ekipa zaslužuje da na kraju bude na mestu koje vodi u Evropu.

"Ja verujem u ove momke i sve što smo radili do sada i mogu da budem pozitivan. Želimo da završimo kako treba, jer je to najvažnije, imamo još korak, dva do kraja. Mi smo veliki klub, imaćemo i navijače uz nas, što nam takođe znači i pobeda u ovakvoj utakmici na gostovanju može da bude ogromna. Pritisak moramo da podnesemo, jer smo u tako velikom klubu, a ovi momci su već pokazali karakter, jer su dobijali i vraćali se u velikim utakmicama i nemam dilemu da zaslužuju da se plasiraju u Evropu", zaključio je Bandović.