3. jun 2024 15:17

Kup prijateljstva u fudbalu biće održan od četvrtog do devetog juna na Zlatiboru

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kup prijateljstva u fudbalu biće održan od četvrtog do devetog juna na Zlatiboru

Foto: Promo

BEOGRAD  - Najbolji fudbalski klubovi iz regiona okupiće se od četvrtog do devetog juna na Zlatiboru gde će učestvovati na jubilarnom desetom izdanju Kupa prijateljstva, saopšteno je danas.

"Prestižni regionalni fudbalski turnir je osnovan sada već davne 2014. godine, sa ciljem da na jednom mestu okupi najtalentovanije igrače sa ovih prostora. Tokom prethodnih 10 godina na turniru je učestvovao veliki broj mladih igrača koji su kasnije izgradili velike i uspešne seniorske karijere, a nema dileme da će i na ovogodišnjem turniru moći da se vide neke buduće zvezde regionalnog fudbala", navodi se u saopštenju.

Na turniru će, kao i prethodnih godina, učestvovati ukupno 12 ekipa, a starosna granica za igrače je 19 godina. Na turniru će učestvovati: Akademija Pandev, Borac Banjaluka, Budućnost Podgorica, Crvena zvezda, Osijek, Partizan, Pelister, Rijeka, Sarajevo, Velež, Vojvodina i Željezničar.

Timovi će biti podeljeni u četiri grupe sa po tri ekipe. Po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe obezbediće plasman u četvrtfinale.

Trofej brani ekipa Partizana, koja je u prethodnom finalu savladala Osijek rezultatom 3:2.

Ceo turnir biće organizovan uz podršku opštine Čajetina, a uz saradnju sa Fudbalskim savezom Srbije. Očekuje se da i ove godine na Zlatiboru bude prisutan veliki broj poznatih ličnosti iz sveta fudbala.