3. jun 2024 19:36

Dragan Stojković: Austrija je kvalitetna ekipa, biće nam dobar test pred Evropsko prvenstvo

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dragan Stojković: Austrija je kvalitetna ekipa, biće nam dobar test pred Evropsko prvenstvo

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEČ - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas pred utakmicu protiv Austrije da je ta selekcija kvalitetna ekipa i da će biti dobar test za Evropsko prvenstvo.

Utakmica između Austrije i Srbije biće odigrana sutra od 20.45 časova na stadionu Ernst Hapel u Beču.

"Radi se o izuzetno jakoj i kvalitetnoj ekipi, veoma kompaktnoj. To su pokazale kvalifikacije, ali i prijateljske utakmice koje su igrali i rešili u svoju korist. Uostalom, zato smo ih i izabrali, jer je meč sa takvom selekcijom dobar test pred važno i zahtevno takmičenje kakvo je Prvenstvo Evrope. Imaju odličan timski duh, ali i individualne kvalitete visokog nivoa. Šabicer, Lajner, Arnautović. Zaista imaju dosta sjajnih igrača. Mogu mnogo toga da postignu na Prvenstvu Evrope, šteta što se Šlager povredio, ali definitivno mogu mnogo da naprave. Zbog svega navedenog, imaćemo jako tešku i zahtevnu utakmicu", izjavio je Stojković na konferenciji za medije.

Stojković je pohvalio selekciju Austrije koja će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi D sa Francuskom, Holandijom i Poljskom.

"Mi smo i želeli da igramo protiv jake ekipe. I bez obzira što je prijateljski meč on ima važnost, jer ima uticaja na psihološki momenat za svaku selekciju koja traži dobar impuls pred utakmice na šampionatu. Koliko su motivisani, govori činjenica da su pobedili i u prijateljskim utakmicama koje su igrali protriv jakih rivala. Dakle, veoma motivisana i fizički spremna ekipa. Imaju germanski mentalitet, idu uvek na pobedu. Očekujem da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu", rekao je Stojković

Reprezentativac Srbije Miloš Veljković takođe smatra da će Austrijanci biti dobra provera za pred Evropsko prvenstvo.

"Imamo dobru atmosferu, sve je dobro. Spremamo se i bićemo fizički na top nivou. Ovo je za nas dobra proba, dobar test protiv jakog protivnika. Videćemo sutra na kojem se trenutno nivou nalazimo", ističe Miloš Veljković.

Selektor Srbije je naglasio da će njegova selekcija pokušati da napravi iskorak i učini naciju ponosnom.

"Veliko takmičenje kao EURO predstavlja veliki izazov i svako ide sa ciljem da ostvari što bolji rezultat. Niko u Nemačku ne ide zbog turizma, nego da napravi iskorak, sebe i naciju učini ponosnim. Šansu koja se pruža moramo da iskoristimo. Gledajući sve aspekte koje pruža svaka utakmica, Srbija mora biti na stopostotnom nivou. Sistem? Pričamo, gledamo kroz rad da nađemo najbolje rešenje. Ono što budete videli, to će biti i najbolje, po nekom mom mišljenju. Važno je da igrači razumeju zahteve igre, a ono što se svi slažemo, jeste da ovako veliko takmičenje traži strahovito veliku potrošnju i tu moramo biti na nivou koji je potreban" zaključio je Stojković.

Stojković je istakao da se Aleksandar Mitrović juče priključio ekipi i da neće početi meč, on je rekao i da Nikola Milenković i verovatno Luka Jović neće biti u konkurenciji, dok će svi ostali igrači će biti na raspolaganju za utakmicu.

Srbija će pre početka EP odigrati još jedan prijateljski meč, osmog juna u Stokholmu sa Švedskom.

EP će biti održano od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, a Srbija će igrati u grupi C sa selekcijama Engleske, Slovenije i Danske.