25. jun 2024 20:51

Novak Đoković poželeo sreću fudbalerima Srbije sa terena stadiona u Minhenu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Novak Đoković poželeo sreću fudbalerima Srbije sa terena stadiona u Minhenu

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

MINHEN -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković poželeo je sreću fudbalerima Srbije u meču protiv Danske u direktnom uključenju u program Radio televizije Srbije i rekao da su najvažnije stvari za pobedu srce, glava i "ona stvar".

"Veliko je zadovoljstvo što sam ovde večeras, i što mogu da budem jedan više navijač za Srbiju večeras", rekao je Đoković i dodao da su timski sportovi mnogo drugačiji od pojedinačnih.

Istakao je da kad se igra za Srbiju nema prevelikog razmišljanja.

"Najvažniji deo je ono pre utakmice, pirprema je 50 posto odrađenog posla. Momci su imali pet dana vremena da se spreme za protivnika, i da spreme taktički ono što su zamislili. Tu je srce, ponos i želja da se predstavi na pravii način. Na rezultat ne može da se utiče, ali sportisti kad daju maksimum, to se vidi, i to prepoznaju i navijači", dodao je Đoković.

Usledilo je pitanje novinara šta je potrebno za uspeh.

"Srce, glava i "ona stvar". Oprostite, morao sam to da kažem.... Momci igraju zajedno... Niti sam stručan u fudbalu, niti dozvoljavam da kažem nešto stručne prirode, ali pogled na tribine i to koliko ljudi je došlo iz celog sveta, to je dovoljno da izgaraju 90 minuta. Želim im svu sreću, i nadamo se prolazu, cela nacija se nada", zaključio je Đoković priču o utakmici.

Zatim je usledilo pitanje o njegovom učešću na Vimbldonu.

"Ide sve kako bi trebalo što se tiče oporavka, ali odluku nisam još doneo. To ću znati za nekoliko dana. Nadam se daću igrati Vimbldon, a posle idu Olimpijske igre u Parizu", istakao je osvajač 24 grend slem pehara.

Na kraju se Đoković dotakao i srpskih navijača kojih je više od 30 hiljada na tribinama stadiona Bajerna.

"Ako budu ulazili na teren, i ja ću . Fenomenalna atmosfera, mi u tenisu nemamo ovakve stadione, i ne možempo da doživimo ovakvu atmosferu", zaključio je Đoković.

Srbija pobedom obezbeđuje plasman u nokaut fazu, remijem bi morala da čeka okončanje grupne faze da vidi da li će proći, dok se porazom oprašta od Evropskog prvenstva.