1. jul 2024 09:53

Selektor Španije De la Fuente: Imamo najbolji tim i najbolje igrače

Izvor: TANJUG

podeli vest

Selektor Španije De la Fuente: Imamo najbolji tim i najbolje igrače

Foto: AP Photo/Manu Fernandez

KELN - Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis de la Fuente izjavio je da je njegov tim zasluženo izborio plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Nemačkoj, prenose španski mediji.

Španija je sinoć u Kelnu u osmini finala EP savladala Gruziju rezultatom 4:1. Španija će u četvrtfinalu EP igrati protiv Nemačke

"Imamo najbolji tim i najbolje igrače. Narednik protivnik je moćan tim sa sjajnim igračima. Biće to vrlo neizvesna utakmica. Izborili smo plasman među osam najboljih u Evropi. Ono što određuje da li ste jak tim ili ne jeste mogućnost da veslate i gurate u pravom trenutku", rekao je De la Fuente.

On je potom pohvalio mladog španskog napadača Lamina Jamala.

"Odigrao je dobru utakmicu, ali mislim da će tek da bude dobar. Možda je u nekim trenucima trebalo više da pauzira. Ova utakmica mu je pomogla da nauči mnoge stvari", dodao je selektor Španije.

Pojedini španski mediji uporedili su Jamala sa argentinskim fudbalerom Lionelom Mesijem.

"Mesi je najbolji igrač u istoriji i činjenica da nas porede je neverovatna, ali to nije u redu. Niko ne može da se poredi sa njim, pa ni ja, koji sam tek na početku karijere. Ne poredite me sa njim, nadam se da ću da ostvarim samo pola stvari iz Mesijeve karijere", istakao je Jamal.