21. februar 2023 13:18

Jagodić-Kuridža: Potrebna jedna pobeda za SP, pokušaćemo da završimo u Grčkoj

Izvor: TANJUG

podeli vest

Jagodić-Kuridža: Potrebna jedna pobeda za SP, pokušaćemo da završimo u Grčkoj

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Srpski košarkaš Marko Jagodić-Kuridža izjavio je danas da će nacionalni tim dati sve od sebe da pobedom protiv Grčke obezbedi plasman na Svetsko prvenstvo.

Srbija će u petak od 18 sati gostovati selekciji Grčke, a tri dana kasnije dočekaće Veliku Britaniju u Beogradu (20.00).

"Znamo da smo u dobroj situaciji pred ovaj poslednji "prozor". Potrebna nam je jedna pobeda da prođemo na SP. Daćemo maksimum u Grčkoj, da probamo da završimo. Prvo se pripremamo za Grčku. Svako ima neke svoje zadatke u klubovima, ovde je malo drugačije. Treneri pokušavaju da nas približe, njihove karakteristike", rekao je Jagodić-Kuridža na konferenciji za novinare u Beogradu.

Istakao je da se uvek rado odaziva pozivu selektora Srbije.

"Uvek je lepo doći ovde i biti sa momcima sa kojima je dobro druženje. Uvek je ovde dobra atmosfera. Imam 36 godina, svaki put dolazim i dolaziću svaki put dok god me bude zvao selektor", zaključio je Jagodić-Kuridža.

Srpski košarkaš Dušan Ristić istakao je da uoči duela sa Grčkom nema kalkulacija.

"Spremamo se za prvu utakmicu sa Grčkom. Bićemo spremni, iako su oni obezbedili plasman na SP. Ne razmišljljamo o kalkulacijama, već kako da pobedimo, a onda ćemo da mislimo o narednom meču", dodao je Ristić.

Prvo mesto na tabeli grupe I kvalifikacija za SP drži Letonija sa 15 bodova, dok Srbija i Grčka imaju po 13. Potom slede Turska i Belgija sa po 11 bodova, dok je Velika Britanija poslednja sa devet. Plasman na Mundobasket izboriće po tri najbolje plasirane selekcije iz svake grupe.

Letonija i Grčka su već izborile nastup na SP, a Srbiji je neophodna jedna pobeda u naredna dva meča za siguran plasman na Mundobasket.

SP će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Filipinima i Indoneziji.