20. april 2023 21:08

Košarkaši Crvene zvezde upisali pobedu u Baru

Izvor: TANJUG

podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde upisali pobedu u Baru

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BAR - Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras na gostovanju ekipu Mornara sa 87:75 (23:7, 24:18, 19:25, 21:15) u odloženoj utakmici 23. kola ABA lige.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bili su Nemanja Nedović sa 20 poena, dok je Luka Mitrović dodao 13 poena i tri skoka. U timu Mornara istakao se Gregor Glas sa 18 poena, četiri skoka i sedam asistencija.

"Crveno-beli" su započeli utakmicu brzim koševima i uspeli preko agresivne odbrane da onemoguće protivniku da postigne poene. Do kraja prve četvrtine domaća ekipa se mučila u napadu, što je Crvenoj zvezdi donelo prednost od 15 poena.

Tokom druge četvrtine gosti su došli i do prednosti od 25 poena, uglavnom preko Nedovića i Ivanovića. Mornar se mučio u napadu i na poluvreme su otišli sa samo 25 postignutih poena.

"Crveno-beli" su tokom treće deonice održavali prednost, najviše zahvaljujući agresivnom odbranom i lakim poenima u tranziciji. Tek u poslednjim minutima domaća ekipa je pokazala odgovor, poenima Vujačića.

Poslednjih deset minuta meča donelo je još više uzbuđenja. Gosti su delovali dekoncentrisano u odbrani, dok je Gregor Glas nanizao tri trojke i uspeo da smanji zaostatak na samo osam poena. Košarkaši iz Beograda su u poslednjim minutima nametnuli svoj ritam i iskoristili greške u napadu domaće ekipe da mirno privedu utakmicu kraju.

Mornar je trenutno na 12. mestu na tabeli regionalne lige sa osam pobeda i 17 poraza, dok je Crvena zvezda druga sa 22 pobede i tri poraza.

Tim iz Bara 23. aprila dočekuje ekipu Igokee u odloženoj utakmici 13. kola, dok "crveno-beli" gostuju dan kasnije ekipi Cedevita Olimpije u odloženoj utakmici 3. kola.