15. maj 2023 09:15

Košarkaš Filadelfije Džoel Embid: Boston je igrao veoma dobro, a mi smo bili statični

Izvor: TANJUG

podeli vest

Košarkaš Filadelfije Džoel Embid: Boston je igrao veoma dobro, a mi smo bili statični

Foto: AP Photo/Steven Senne

BOSTON - Košarkaš Filadelfije Džoel Embid izjavio je danas da je razočaran eliminacijom svog tima od ekipe Bostona u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije NBA lige, prenose američki mediji.

Filadelfija je noćas poražena u gostima od ekipe Bostona 112:88 u sedmom meču polufinala plej-ofa Istoka. Boston je do finala stigao serijom 4:3 u pobedama.

Filadelfija je vodila u seriji 1:0, potom je bilo 3:2, ali je Boston ostvario dve pobede i izborio finale Istoka. Džejson Tejtum je briljirao u sinoćnjem meču, pošto je postigao čak 51 poen za Boston.

"Boston je igrao veoma dobro. Mi smo odabrali pogrešno veče da udarimo u zid. Svi smo bili 'hladni', nismo pogodili ništa. Boston je najverovatnije najbolji tim u NBA ligi. Veći deo serije smo igrali dobro, ali nismo uspeli da pobedimo. Bili smo statični, nismo imali dobar protok lopte", rekao je Embid, koji je ranije dobio priznanje za najkorisnijeg igrača (MVP) u regularnom delu sezone u NBA ligi.

Embid je na sedmom meču postigao samo 15 poena, dok je Džejms Harden ubacio devet.

"Uradili smo dobar posao, počeli smo rano da opterećujemo njihov reket, znali smo šta treba da napravimo da bismo išli dalje, ali onda smo stali", istakao je Harden.

Trener Filadelfije Dok Rivers izjavio je da je zadovoljan sezonom.

"Igrali smo dobro, lopta se odlično kretala i verovali smo u ono što smo radili, ali onda smo vezali tri ili četiri izgubljene lopte zaredom. Posle toga više nismo igrali do kraja utakmice. Boston je igrao snažno, odlično do kraja. Mi smo imali svoje šanse, dobijali smo situacije da pogađamo kvalitetne šuteve. Šta smo još mogli da uradimo", zapitao se Rivers.

Košarkaši Bostona će u finalu Istoka igrati sa Majamijem.