15. maj 2023 09:03

Košarkaš Bostona Džejson Tejtum: Moram da dominiram u svim aspektima, to nam daje dodatnu energiju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Košarkaš Bostona Džejson Tejtum: Moram da dominiram u svim aspektima, to nam daje dodatnu energiju

Foto: AP Photo/Steven Senne

BOSTON - Košarkaš Bostona Džejson Tejtum izjavio je danas da želi da dominira u svim aspektima, jer na taj način pomaže svom timu da dođe do pobede, prenose američki mediji.

Tejtum je sinoć postigao 51 poen za Boston na sedmom meču polufinala plej-ofa Istočne konferencije NBA lige protiv ekipe Filadelfije. Boston je pobedio 112:88 i izborio plasman u finale Istoka. Tejtum je oborio rekord Stefa Karija po broju poena u sedmoj utakmici plej-ofa.

"Moram da dominiram u svim aspektima, da uhvatim što više lopti, da podelim asistencije, da igram dobru odbranu. To podigne i moje saigrače, kada me vide kako se borim i bacam na terenu za svaku loptu. To nam daje dodatnu energiju. Pokušavam da nađem sve moguće načine da pomognem timu i dominiram u svim aspektima", rekao je Tejtum.

Košarkaši Bostona će u finalu Istočne konferencije NBA lige igrati sa Majamijem.

"Odlično ih poznajemo, treći put u poslednje četiri godine igramo sa njima. Imaju dobrog trenera, igrače, znaju da igraju kvalitetnu košarku, pronašli su način da pobeđuju velike utakmice. Biće dosta takmičarskog naboja, biće zabavno, a kao takmičar jedva čekam da se sretnemo na terenu", istakao je Tejtum.

Trener Bostona Džo Mazula izjavio je da smatra da je njegov tim uradio odličan posao u polufinalnoj seriji.

"To je plej-of, jedan potez, jedna utakmica može da promeni tok kompletne serije. Nismo nijednog trenutka bili previše ushićeni, niti smo padali kada stvari nisu išle kako smo želeli. Bili smo na zemlji, pokušavali da se adaptiramo i uradimo prave stvari. Zakrpili smo sve rupe. Bitno je da smo emotivno ostali smireni. Osećamo se dobro što smo otišli u finale", poručio je Mazula.

Finalna serija se igra na četiri pobede, a prvi meč biće odigran u četvrtak u Bostonu.