17. maj 2023 12:36

Vembanjama: Pokušaću da što pre osvojim šampionski prsten u NBA ligi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vembanjama: Pokušaću da što pre osvojim šampionski prsten u NBA ligi

Foto: AP Photo/Thibault Camus

NJUJORK - Košarkaš Metropolitena Viktor Vembanjama izjavio je da jedva čeka da zaigra u NBA ligi i da osvoji šampionski prsten, prenosi "I-Es-Pi-En (ESP)".

Američki mediji podsećaju da je lutrijom noćas odlučeno da ekipa San Antonija bira prvog pika na ovogodišnjem draftu. Vembanjama će biti prvi pik na NBA draftu, koji će biti održan 22. juna u Bruklinu.

"Uradiću sve što je potrebno da dobijem što je više utakmica je moguće. Pokušaću da što pre osvojim prsten, pa budite spremni", rekao je Vembanjama.

Američki mediji navode da će ekipa San Antonija, koju trenira Greg Popović, sigurno da izabere francuskog košarkaša. Za ekipu Sparsa igrali su Toni Parker i Boris Diao.

"Postoji posebna veza između Francuske i Sparsa. Cela zemlja je želela da Sparsi dobiju prvog pika. Gledao sam u sve i svi su bili radosni. Ja takođe", dodao je francuski košarkaš.

Vembanjama (19) je visok 221 centimetar, a ima raspon ruku 240 cm. On ove sezone u francuskoj ligi prosečno postiže 21,6 poen i imao 10,5 skokova i 3,1 blokadu po utakmici.