12. jul 2023 14:23

Tehnološka kompanija "Comtrade" i KK Mega potpisali ugovor o sponzorstvu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Tehnološka kompanija "Comtrade" i KK Mega potpisali ugovor o sponzorstvu

Foto: Shutterstock.com/Africa Studio, ilustracija

BEOGRAD - Tehnološka kompanija Comtrade i košarkaški klub Mega potpisali su ugovor o sponzorstvu koji predstavlja uvod u partnerstvo domaće hi-tech kompanije sa košarkaškim klubom, objavila je Mega na zvaničnom sajtu.

"Kao jedna od najuspešnijih kompanija u Srbiji i regionu, Comtrade u ovo partnerstvo unosi više od 30 godina iskustva koje pokriva ključne IT oblasti, od kreiranja softvera i specifičnih IT rešenja, do sistem-integracije, distribucije hardvera i sve većeg prisustva na polju obnovljive energije. Kao pokretač sopstvenog brenda Tesla, Comtrade je već decenijama i sam brend, ali i rasadnik budućih IT karijera", stoji u saopštenju Mege.

Navodi se da je jedan od razloga za sponzorsto i podržavanje mladih talenata.

"Upravo kada je reč o budućnosti, društveno odgovorno poslovanje ove kompanije podrazumeva i podržavanje mladih talenata, od IT zaljubljenika do sportskih posvećenika. Comtrade već godinama sponzoriše i podstiče rad sportskih institucija i manifestacija (Comtrade Serbian Marathon, Svetsko atletsko prvenstvo i dr.), ali i mnoge humanitarne i edukativne akcije, od kojih je široj javnosti najpoznatija Letnja IT škola EDIT", stoji u saopštenju Mege.

Osnivač kompanije Comtrade Veselin Jevrosimović dodaje da je osnovni cilje sponzorstva podrška mladima.

"U svetu u kojem tehnologija napreduje sve brže, svaka uspešna IT kompanija mora da ima srce sportiste, urođenu težnju da se ide ukorak, da se bude prvi. U skladu sa konceptom ’Tomorrow’s technology today’, mi želimo da podržimo mlade talente odmah, bez odlaganja, jer se vreme u hi-tech svetu doživljava slično kao i u sportu, sa njim se uvek trkamo", istakao je Jevrosimović.

Generalni menadžer Mege Goran Ćakić istakao je veliko zadovoljstvo uspostavljenom saradnjom sa kompanijom Comtrade.

"Svaka nova sezona nosi nove izazove a na putu ka novim sportskim uspesima i stasavanju nove generacije mladih i talentovanih košarkaša po čemu je naš klub poznat, veoma nam je značajna podrška kompanije Comtrade kao jedne od najuspešnijih kompanija u ovom regionu. Verujem da je početak uspešne saradnje na zadovoljstvo obe strane i mi ćemo svakako potruditi da opravdamo poverenje koje nam je ukazano", istako je Ćakić.