5. avgust 2023 15:34

Svetislav Pešić: Imamo rešenja za probleme

Autor: Tanjug

podeli vest

Svetislav Pešić: Imamo rešenja za probleme

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je da se nacionalna selekcija suošava sa problemima ali da isto tako za njih postoje i rešenja, prenosi Sportklub.

Srbija je do sada odigrala kontrolne mečeve sa Bosnom i Hercegovinom i Poljskom, koji su bili zatvoreni za javnost. Naredne utakmice srpski košarkaški igraće na Akropolis kupu sa selekcijama Italije i Grčke, a pomenuti mečevi su na programu 8. i 9. avgusta.

"Imali smo idealne uslove za rad i pripreme. Entuzijazam je na izuzetno visokom niovu, uprkos problemima koje smo imali. Iskreno, ja više volim da kažem nema problema, ima rešenja za probleme. Naravno da nam je žao što Jaramaz i Pokuševeski nisu u mogućnosti da nam pomognu, povrede muče Trifunovića i Smailagića, videćemo kako će se situacija odvijati", istakao je selektor Srbije.

Dodaje da rezultat ovih utakmica jeste bitan zbog atmosfere.

"Iza nas su dve kontrolne utakmice. Nije bilo nikakvih tajni. Odlučili smo se da budu zatvorenog tipa jer je cilj bio da pre svega da treniramo, a ne da igramo. U procesu smo uigravanja, a na Akropolis kupu ćemo imati prve zvanične provere. Rezultat nije u prvom planu, ali je naravno veoma bitan zbog samopouzdanja i atmosfere", konstatovao je Pešić.

Selektor Srbije ističe da ga raduje što su Bogdanović i Jović deo reprezentacije.

"Bogdan Bogdanović i Stefan Jović su u timu i to me raduje. Nepotrebno je trošiti reči o Bogdanoviću koji je uvek maksimalno posvećen ekipi, uspehu reprezentacije. Izuzetno cenim i poštujem odluku Jovića da nam pomogne uprkos privatnih problema koje ima. Jović će mnogo pomoći Avramoviću i Guduriću, a Bogdanović i Jović će biti možda i ključne karike na Mundobasketu. Imamo i mlade snage, snage koje su gladne uspeha. Simanić, Petrušev, Jović su pokazali ogroman napredak, želju i volju. Zadovoljan sam onim što prikazuju na pripremama", zaključio je Pešić.