26. avgust 2023 17:35

Basketašice iz Sremske Mitrovice osvojile bronzu na svetskoj "Školarijadi" u Riju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Basketašice iz Sremske Mitrovice osvojile bronzu na svetskoj "Školarijadi" u Riju

Foto: ISF

RIO DE ŽANEIRO - Devojčice iz Osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj iz Sremske Mitrovice osvojile su bronzanu medalju u basketu na svetskoj "Školarijadi" u Rio de Žaneiru.

Do medalje su stigle sjajnim partijama, zabeležile su čak pet pobeda, a u borbi za bronzu savladale su domaću selekciju Brazila, u neizvesnoj završnici (12:10), košem Irine Andrijašević.

Za Srbiju su nastupile još Teodora Milošević, Nikolina Popović i Anja Bojković.

Sa klupe ih je vodio nastavnik Dejan Kozeljac.

Blizu medalju bili su i mladi Čačani iz Osnovne škole Vuk Karadžić.

U grupi su ubedljivo pobedili Kinu i Meksiko, ali su u četvrtfinalu neočekivano zaustavljeni od Rumunije.

"Utisci su sjajni. Organizacija odlična, uz sport bilo je sjajno gledati Veče nacija i Kulturni dan. Naši su dobili ovacije kada su na predstavljaju počeli da igraju srpsko kolo. Bravo za Mitrovčanke, svi kažu da su bile u najtežoj grupi. Pokazale su kako se bori za svoju školu, grad i državu. Veliko iskustvo za sve učesnike. Imali su i sjajna druženja i posete plažama koje će pamtiti. Hvala Vladi Srbiji i Ministarstvu sporta, koji podržavaju programe Saveza za školski sport. Bez njihove pomoći ovo ne bismo mogli da sprovedemo", istakao je predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković i dodao da je srpska delagacija dobila ponudu da Beograd do kraja godine bude domaćin Izvršnog odbora Svetske federacije školskog sporta (ISF).