7. septembar 2023 22:36

Vladimir Orlić i Ivica Dačić čestitali basketašima evropsko zlato

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vladimir Orlić i Ivica Dačić čestitali basketašima evropsko zlato

Foto: shutterstock.com/BERMIX STUDIO, ilustracija

BEOGRAD - Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić čestitao je reprezentaciji Srbije osvajanje zlatne medalјe na Evropskom prvenstvu u basketu 3x3, koje je održano u Jerusalimu.

„Iskrene čestitke našoj zlatnoj reprezentaciji na petoj uzastopnoj tituli evropskog šampiona! Srbija je ponosna na vas, vašu majstorsku borbu i veličanstvenu pobedu. Zahvalјujem vam, i u ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje lično ime, na velikoj radosti i uspehu koji ste darovali svojoj zemlјi“, poručio je Orlić u čestitki basketašima, navodi se u saopštenju.

Dačić čestitao basketašima Srbije osvajanje zlatne medalje na EP

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je basketašima Srbije osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu.

"Najsrdačnije čestitke našim nepobedivim basketašima - petostrukim uzastopnim šampionima Evrope! Ovom pobedom dokazali ste svoje neprikosnoveno majstorstvo i dominaciju! Srbija se ponosi vama i vašim uspehom! Svaka čast momci i hvala!", napisao je Dačić na svom Instagram profilu.

Muška reprezentacija Srbije u basketu 3x3 osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Jerusalimu, pošto je večeras u finalu pobedila Litvaniju rezultatom 22:20. Srbija je ovim trijumfom postala petostruki uzastopni evropski šampion, pošto je trijumfovala i na EP 2018, 2019, 2021. i 2022. godine. EP 2020. nije održano zbog korona virusa.