8. septembar 2023 14:56

Bogdanović: Voleo bih Amerikance u finalu, da se izmerimo

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bogdanović: Voleo bih Amerikance u finalu, da se izmerimo

Foto: AP Photo/Aaron Favila

MANILA - Mnogo smo srećni, mnogo smo trenirali za ovo. Drago mi je da smo u finalu, bio sam nervozan, ali mi je na kraju drago da smo pobedili. Voleo bih Ameriku u finalu, da se izmerimo, rekao je kapiten srpskih košarkaša Bogdan Bogdanović.

On je ponovo odigrao briljantan meč, 23 poena, tri trojke i upisao se u istoriju pošto je na 24 uzastopne utakmice na Mundobasketima pogodio za tri.

"Svaka čast svima, Dobriću, koji je jako ušao u meč, pogodio važne šuteve, Avramoviću koji je gledao "tejpove" kako da ukrade loptu Aleksanderu i ukrao je, nije nam dao 30. Večeras da proslavimo, a sutra zna se, priprema za finale", poručio je Bogdanović.

Dodaje da je cilj ekipe bio da se igra na Milutinova tokom celog meča.

"Znali smo da su jači na bekovima u igri jedan na jedan, pa nismo hteli odmah da napadamo. Na kraju su ušli i ti šutevi u jedan na jedan, a Milutinov nam je stvarno pravio dosta prostora kako bismo ušli u reket", istakao je Bogdanović.

Bogdanović se dobro nosio sa agresivnošću Dilona Bruksa u odbrani.

"Mi se znamo i iz NBA, to je sjajan igrač koji radi fantastičan posao. Zbog njega su ovde gde jesu i više mu odgovara evropska košarka. U NBA mu lako sude faulove a ovde može da napravi malo štipkanja i gurkanja. Imam veliko poštovanje za njegovu igru", zaključio je kapiten Orlova.

Srbija će za titulu svetskog šampiona igrati protiv boljeg iz meča između Sjedinjenih Država i Nemačke.