14. maj 2024 09:08

NBA: Oklahoma izjednačila protiv Dalasa, Boston na pobedu od finala Istoka

Izvor: TANJUG

podeli vest

NBA: Oklahoma izjednačila protiv Dalasa, Boston na pobedu od finala Istoka

Foto: AP Photo/Tony Gutierrez

DALAS - Košarkaši Oklahome pobedili su jutros u gostima ekipu Dalasa rezultatom 100:96 u četvrtom meču polufinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Košarkaši Oklahome su ovim trijumfom izjednačili na 2:2 u seriji, koja se igra na četiri pobede.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Šej Gildžes-Aleksander sa 34 poena, osam skokova i pet asistencija, dok je Čet Holmgren postigao 18 poena.

Kod domaćih, najefikasniji je bio Pi Džej Vašington, koji je postigao 21 poen i imao je 12 skokova. Slovenački košarkaš Luka Dončić zabeležio je tripl-dabl učinak od 18 poena, 12 skokova i 10 asistencija.

Naredni meč biće odigran za dva dana u Oklahoma Sitiju.

Košarkaši Bostona pobedili su jutros u gostima ekipu Klivlenda rezultatom 109:102 u četvrtoj utakmici polufinala plej-ofa Istočne konferencije NBA lige. Košarkaši Bostona su ovim trijumfom poveli 3:1 u polufinalnoj seriji Istoka.

U ekipi iz Bostona najbolji je bio Džejson Tejtum sa 33 poena, 11 skokova i pet asistencija, dok je Džejlen Braun postigao 27 poena i imao osam uhvaćenih lopti.

Najefikasniji u timu Klivlenda bio je Darijus Garland sa 30 poena i sedam asistencija. Evan Mobli i Karis Levert su ubacili po 19 poena.

Za Klivlend zbog povreda nisu igrali Donovan Mičel i Džeret Alen.

Naredni meč biće odigran za dva dana u Bostonu, a Seltiksi bi pobedom mogli da se plasiraju u finale plej-ofa Istoka.