24. april 2024 17:05

Mlade srpske odbojkašice u borbi za medalju na SP za srednjoškolce u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mlade srpske odbojkašice u borbi za medalju na SP za srednjoškolce u Beogradu

Foto: ISF

BEOGRAD - Mlade srpske odbojkašice, dva tima, plasirale su se u šesnaestinu finala i boriće se za medalju na Svetskom prvenstvu za srednjoškolce u Beogradu.

Prvi sastav je u grupi od četiri reprezentacije pobedio sve rivale (Luksemburg 2:0, Francuska 2:0, Saudijska Arabija 2:0), a drugi tim je u grupi od tri reprezentacije takođe zabeležio pobede (Bugarska 2:0, Belgija 2:0).

U muškoj konkurenciji dečaci iz Velikog Gradišta, prvaci Srbije u svojoj grupi ostvarili su dva poraza (Kina 0:2, Holandija 1:2), dok su pobedili Saudijsku Arabiju 2:1.

Slobodan dan učesnici šampionata iz 29 zemalja iskoristili su za posetu Kalemegdanu i centru grada, a domaćini su bili generalni sekretar Saveza za školski sport Boris Tomić i menadžer ISF takmičenja Uroš Savić.

"Želim svima da uživaju u našem lepom gradu i da nam se ponovo vrate. To smo svima rekli i na spektakularnom otvaranju u subotu i svi su prezadovoljni. O Beogradu se priča, o Srbiji se priča i tek će po završetku takmičenja učesnici u svoje zemlje poneti lepe utiske", istakao je predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković, koji je naglasio da bez pomoći Ministarstva sporta i Grada Beograda ne bi bilo moguće organizovati ovo spektakularno Svetsko prvenstvo.

U četvrtak u šesnestini finala Srbija 1 (koju predstavljaju devojke Gimnazije Branko Radičević iz Stare Pazove) igra protiv Austrije, dok će Srbija 2 (devojke 13. Beogradske gimnazije) igrati protiv Danske.

Finalni mečevi na programu su u nedelju u Hali Master u Zemunu.