1. avgust 2024 19:40

Sportsko društvo Ušće uputilo podršku italijanskoj bokserki Anđeli Karini koja je predala meč na OI

Izvor: TANJUG

podeli vest

Sportsko društvo Ušće uputilo podršku italijanskoj bokserki Anđeli Karini koja je predala meč na OI

Foto: AP Photo/John Locher

PARIZ - Sportsko društvo Ušće uputilo je danas podršku italijanskoj bokserki Anđeli Karini koja je predala meč osmine finala Alžirki Imani Kelif zbog nejasnog pola protivnice na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Poštovana Anđela, duboko smo dirnuti vašim potezom na OI 2024. U duhu sporta i pravih vrednosti želimo da vam odamo priznanje da ste za nas šampion! Moglo se naslutiti na osnovu ceremonije otvaranja u kojem pravcu idu OI. Verujemo da je Vaš potez osvojio srca ogromnog dela planete, ali na žalost malo je onih koji to smeju da priznaju", navodi se u saopštenju SD Ušće.

Iz SD Ušće su poručili Karini da je zadala nokdaun nakaradnom sportskom sistemu vrednosti, kao i da joj simbolično šalju zlatnu medalju.

"Iskrene čestitke, zadali ste nokdaun nakaradnom sportskom sistemu vrednosti. Mi kao malo sportsko društvo ne možemo da ispravimo nepravdu koja Vam je načinjena ali možemo da Vam pružimo podršku u ovom teškom trenutku za vas i za sport. Simbolično vam šaljemo zlatnu medalju da znate da ste za nas pravi šampion", piše u saopštenju SD Ušće

Italijanska bokserka predala meč na OI zbog zbog nejasnog pola protivnice

Alžirska bokserka Imani Kelif plasirala se u četvrtfinale u kategoriji do 66 kilograma na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto joj je danas u osmini finala Italijanka Anđela Karini predala borbu posle 45 sekundi.

Karini i Kelif su razmenile nekoliko udaraca, pre nego što je italijanska bokserka predala borbu posle jakih udaraca u lice i u glavu.

Posle proglašenja pobednika Karini nije pružila ruku protivnici, već je u ringu pala na kolena i zaplakala.

Karini je rekla da je predala borbu zbog jakih bolova u nosu, pošto nikada nije dobila toliko jake udarce u ringu.