21. septembar 2023 14:20

Ekskluzivni "Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie" predstavljen u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ekskluzivni "Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie" predstavljen u Beogradu

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Ekskluzivni Maserati automobil "GranTurismo Trofeo PrimaSerie", iz limitirane serije od 75 primeraka predstavljen je danas u Beogradu.

 

Direktor brenda Miloš Milošević podsetio je da je 1947. godine na salonu automobila u Ženevi "Maserati" predstavio prvi automobil.

"Od tada Maserati je zaštitni znak za luksuz i kvalitet automobila za duge vožnje i čast nam je što je jedan ekskluzivni model danas u Beogradu", istakao je Milošević.

 

Još pre 75 godina "GranTurismo" modeli su prepoznati kao jedinstveni u garažama svetskog džet seta, a predstavljeni model savršeno kombinuje snagu, eleganciju i naprednu tehnologiju sa najluksuznijim detaljima.

Novi automobil ima prepoznatljivi zvuk V6 Nettuno motora od 550 konjskih snaga (410kW), sa maksimalnim obrtnim momentom od 650Nm, pri 3000 obrtaja po minuti, osam brzina (maksimalna brzina je 320km/h) i ubrzanjem od 0 do 100km/h za svega 3.5 sekundi.

Ono što predstavljeni "Maserati GranTurismo Trofeo Primaserie" sa pogonom na svim točkovima čini posebnim u odnosu na standardni model je jedinstvena "Grigio Lamiera mat boja", koja je dostupna samo na "Primaserie" ediciji, kao i 20-inčne Astreo sjajne felne, što spoljašnjost ovog modela čini posebno atraktivnom i naglašava sportsku tradiciju Maseratija.

Na centralnom poklopcu felne, kao i na naslonu za glavu na vozačkom i suvozačkom sedištu, apliciran je specifičan logotip kojim se obeležava jubilarna 75-godišnjica, dok su sedišta i ostatak enterijera presvučeni najfinijom dvobojnom kožom koja je prošivena crvenim koncem, što je dodatno ukombinovano sa mat 3D karbonskim detaljima.

Ručna obrada i pažljivo odabrani materijali naglašavaju prestiž ograničene edicije "PrimaSerie".

Najsavremeniji infotejment i sistemi asistencije obezbeđuju najviši nivo komfora, sigurnu vožnju i bezbednost putnika.

Poseban ugođaj pruža i "Sonus Faber"napredni sistem ozvučenja, renomiranog Italijanskog proizvođača ozvučenja, sa 19 zvučnika koji kabinu pretvara u koncertnu dvoranu.

Izvanredna kombinacija vrhunskih performansi novog "GranTurismo" modela iz limitirane edicije PrimaSerie i ekskluzivnih karakteristika iz bogatog Maserati nasleđa čini ovaj model svojevrsnim umetničkim delom na četiri točka, koji utemeljuje svoju reputaciju u svetu automobila visoke klase.

Ovaj ekskluzivni automobil izložen je u Maserati Delta Automoto Storiju (Galerija Beograd), a cena "GranTurismo Trofeo PrimaSerie" edicije iznosi 289.071 evra.