27. oktobar 2023 15:09

Sajmovi sporta održani u Obrenovcu i Novom Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Sajmovi sporta održani u Obrenovcu i Novom Beogradu

Foto: SSAB

BEOGRAD - Sajmovi sporta, u organizaciji Sportskog saveza Beograda, uz pokroviteljstvo sekretarijata za sport i omladinu Beograda, održani su u Obrenovcu i na Novom Beogradu.

Sajmu u SKC „Obrenovac“ prisustvovali su sekretar za sport i omladinu Nikola Penić, predsednik opštine Miloš Stanojević, direktor SKC “Obrenovac” Dušan Mitrović i generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović.

"Imamo više od 50 klubova koji su u programu ”Eko dinar” po čemu smo jedinstveni u Srbiji, takođe imamo veliki broj dece koje sama opština Obrenovac podržava kada su u pitanju članarine. Naš cilj jeste da čuvamo naš program i da nastavimo sa izgradnjom sportske infrastrukture, koja će služiti našim budućim sportistima da ostvaruju dobre rezultate, kako bi predstavljali Obrenovac u najboljem svetlu i ono što je najbitnije je da budu zdravi, kvalitetni ljudi i sportisti – poručio je Stanojević.

U Hali sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu okupilo se više od 1.000 školaraca, a predsednik opštine Bojan Bovan prisutnoj deci poručio da se kroz bavljenje sportom uče zdravom stilu života i kako da postanu dobri ljudi,

Takođe, predstavnicima klubova ponovio je da u opštinskom rukovodstvu imaju podršku za uključivanje dece u sportske aktivnosti, bez obzira koji sport da je u pitanju.

Novobeogradski Sajam sporta bio je deveti opštinski sajam na teritoriji Beograda, a planirano je da se sajmovi održe u svih 17 opština.

Naredni Sajam sporta održaće se u Mladenovcu 1. novembra.