22. januar 2024 20:06

Svetska veslačka federacija suspendovala Veslački savez Srbije; VSS: Rešićemo problem

Izvor: TANJUG

podeli vest

Svetska veslačka federacija suspendovala Veslački savez Srbije; VSS: Rešićemo problem

Foto: Shutterstock.com/Corepics VOF, ilustracija

BEOGRAD - Svetska veslačka federacija (FISA) saopštila je danas da je Veslački savez Srbije suspendovan zbog neizmirenih finansijskih obaveza.

Veslački savez Srbije je povodom novonastale situacije izdao saopštenje u kojem navodi da uveliko radi na rešavanju problema i da je veliki deo obaveza prema FISA već izmiren.

"Veslački savez Srbije povodom vesti na sajtu Svetske veslačke federacije obaveštava javnost da uveliko radi na rešavanju problema i da je veliki deo obaveza prema Svetskoj veslačkoj federaciji već izmiren, a da je ostatak plaćanja ugovoren sa Svetskom veslačkom federacijom i da nema bojazni da će naši sportisti da ostanu bez nastupa na međunarodnim takmičenjima", piše u saopštenju VSS.

Dodaju da je toku završavanje finansijske procedure i isplata obaveza za Svetsko prvenstvo u veslanju koje je održano u Beogradu, koja je kasnila iz administrativnih razloga.

"Ministarstvo sporta Republike Srbije odobrilo je isplatu, ubrzano radi na rešavanju problema i obaveze će da budu ispunjene u najkraćem mogućem roku. Dakle, trenutno je u pitanju samo dinamika izvršavanja obaveza, koja mora da prođe kroz strogu zakonsku, ali i proceduru koju zahteva Svetska veslačka federacija. Konstatujemo da su to samo finansijski aspekti na kojima smo maksimalno angažovani, a da je samo Svetsko prvenstvo u veslanju u Beogradu organizovano na najvišem mogućem nivou, uz rekordan broj prijavljenih ekipa", navodi se u saopštenju VSS.