24. mart 2024 10:34

Sainc: Ovo je bila zaista dobra trka, ponosan sam na ekipu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Sainc: Ovo je bila zaista dobra trka, ponosan sam na ekipu

Foto: AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

MELBUR - Vozač Ferarija Španac Karlos Sainc izjavio je danas da je srećan zbog pobede na Velikoj nagradi Australije u Melburnu u šampionatu Formule jedan.

Sainc je ranije danas u Melburnu stigao do treće pobede u karijeri.

"Ovo je bila zaista dobra trka. Osećao sam se dobro na stazi. Bio sam pomalo ukočen i fizički mi nije bilo lako, ali imao sam sreću što sam vozio svoju trku. Mogao sam da vodim računa o tempu, gumama, o svemu, pa to nije bila najteža trka. Ali veoma sam srećan, vrlo ponosan na ekipu... Zadovoljan sam što smo Šarl Lekler i ja osvojili prva dva mesta. To pokazuje da se naporan rad isplati, a život je ponekad lud", rekao je Sainc, prenosi zvanični sajt takmičenja.

Sainc je zbog operacije slepog creva pre dve nedelje propustio trku za VN Saudijske Arabije.

"Sve što se dogodilo na početku godine, podijum u Bahreinu, pa slepo crevo, pa povratak, pobeda... kao na 'rolerkosteru'. Ali uživao sam i izuzetno sam srećan", dodao je vozač Ferarija.

Sainc je na VN Australije startovao sa druge pozicije, ali je u drugom krugu pretekao vozača Red Bula Maksa Ferstapena. Aktuelni svetski šampion u F1 morao je potom da odustane pošto su mu se u trećem krugu zapalile kočnice.

Drugo mesto u Melburnu osvojio je vozač Ferarija Šarl Lekler.

"Dobar je osećaj, najviše zbog tima. Neverovatno je znati da to možemo. Karlos je imao neverovatan vikend po povratku sa operacije, imao je neverovatnu trku. Posle prve zamene guma, bilo je jasno šta će se dogoditi. Prvo i drugo mesto je najbolje što smo mogli", rekao je Lekler.

Vozač Meklarena Lando Noris stigao je do treće pozicije na VN Australije.

"Ovo je bio veoma dobar dan za nas. Srećan sam i ponosan na ekipu pošto treće i četvrto mesto nose mnogo bodova u šampionatu. Lekler je izašao ispred nas posle prve zamene guma i bilo je malo nade za drugo mesto, ali mislim da je naš tempo danas bio snažan", istakao je Noris.

Prvo mesto u generalnom plasmanu vozača drži Ferstapen sa 51 bodom, dok je Lekler drugi sa 47. Serhio Perez je treći sa 46 bodova, dok je Sainc na četvrtoj poziciji sa 40 poena.

Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena sedmog aprila za VN Japana.