14. jun 2024 16:46

Svečano otvoren turnir Srbija open u preskakanju prepona u konjičkom sportu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Svečano otvoren turnir Srbija open u preskakanju prepona u konjičkom sportu

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - U Kovilovu je danas, intoniranjem himne Srbije, svečano otvoren turnir Srbija open u preskakanju prepona u konjičkom sportu.

Takmičenje je svečano otvorenim proglasila Irena Nicović, predsednica Saveza za konjički sport Srbije za olimpijske i FEI discipline.

"Srbija open je prilika da se svi iz regiona koji volimo konjički sport povežemo i razmenimo iskustva. Organizacija ovakvog događaja zahteva mnogo rada i uloženog truda i zahvaljujem se svima koji su pomogli i koji učestvuju u organizaciji. Drago nam je što imamo veliki broj takmičara", rekla je Nicović i poželela učesnicima turnira mnogo sreće i poručila im da uživaju u naredna tri dana.

Prestižni međunarodni turnir Srbija open u konjičkom sportu u disciplini preskakanje prepona trajaće od danas do nedelje 16. juna u Sportskom centru Kovilovo. Svakodnevni program počinjaće u 10 časova u subotu i nedelju i trajaće do večernjih sati.

Tokom turnira biće održano ukupno 18 takmičenja u raznim visinama prepona.

Na turniru Srbija open učestvuju najpoznatiji nacionalni i regionalni jahači i konji, trenutno najuspešniji sportisti iz regiona, ali će i nekoliko mladih takmičara dobiti šansu da se pokažu na velikoj sceni.

Srbija open je test za organizatore pred Balkanski konjički šampionat koji će se sledećeg leta održati na istom mestu, Sportskom centru Kovilovo.

Prethodni Balkanski konjički šampionat u preponskom jahanju održan je u Srbiji poslednji put 1983. godine u Šapcu.